ΧΡΗΣΙΜΑ

Πώς το θέλετε ψημένο; Η σωστή ορολογία για να μην πεις “χωρίς αίμα” και φανείς άσχετος

Ανακάλυψε πώς να απαντήσεις σωστά στην ερώτηση για το ψήσιμο του κρέατος.
Πώς το θέλετε ψημένο; Η σωστή ορολογία για να μην πεις “χωρίς αίμα” και φανείς άσχετος

Η στιγμή που πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο ψησίματος μπορεί να γίνει πραγματικά αγχωτική, ειδικά αν δεν γνωρίζετε την ορολογία. Η φράση “χωρίς αίμα” που χρησιμοποιούν πολλοί, όχι μόνο δεν είναι σωστή, αλλά αποκαλύπτει ότι δεν έχετε εξοικείωση με τον κόσμο της γαστρονομίας. Ώρα να μάθετε την αλήθεια πίσω από τις φράσεις που ακούγονται τόσο συχνά στα εστιατόρια.

Όταν λέμε rare, μιλάμε για ένα κρέας ζουμερό, σχεδόν ωμό στο κέντρο, με θερμοκρασία γύρω στους 50°C. Αν προτιμάτε κάτι πιο μαγειρεμένο, τότε το medium rare είναι η σωστή επιλογή, με το κέντρο του να παραμένει κόκκινο αλλά ζεστό, στους 55°C. Το medium ισορροπεί ανάμεσα στη ζουμερότητα και την πιο μαγειρεμένη υφή, με τη θερμοκρασία του να φτάνει περίπου στους 60°C.

Για εκείνους που θέλουν το κρέας τους μαγειρεμένο χωρίς να χάσει όλη τη ζουμερότητα, το medium well είναι ιδανικό, ενώ το well done είναι το απόλυτα μαγειρεμένο, χωρίς ίχνος ροζ χρώματος. Όμως, προσοχή: οι ειδικοί συχνά θεωρούν ότι σε αυτή την περίπτωση το κρέας χάνει την ουσία του.

Το μυστικό για να επιλέξετε σωστά; Μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά επίπεδα ψησίματος. Εμπιστευτείτε τον σεφ και ανακαλύψτε το σημείο που σας ταιριάζει. Άλλωστε, η σωστή επιλογή δεν είναι θέμα μόδας, αλλά προσωπικής απόλαυσης.

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Πώς το θέλετε ψημένο; Η σωστή ορολογία για να μην πεις “χωρίς αίμα” και φανείς άσχετος».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήσιμα: Πώς να φτιάξεις τον τέλειο μουσακά και να μπεις στο μάτι της πεθεράς

Πώς να φτιάξεις τον τέλειο μουσακά και να μπεις στο μάτι της πεθεράς

Όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: αυτοί που λατρεύουν να μαγειρεύουν και αυτοί που λατρεύουν να τρώνε. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, σταμάτα να διαβάζεις τώρα. Αν, όμως, έχεις αποφασίσει να μπεις στην κουζίνα και να φτιάξεις τον απόλυτο μουσακά, το ελληνικό έπος της γαστρονομίας, ετοιμάσου. Θα χρειαστείς υπομονή, ακρίβεια και μια ατσάλινη ψυχραιμία,...

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Όταν θέλω να φτιάξω ρύζι μου βγαίνει λαπάς και όταν θέλω να φτιάξω λαπά, μου βγαίνει ρύζι – Τι λάθος κάνω;

Όταν θέλω να φτιάξω ρύζι μου βγαίνει λαπάς και όταν θέλω να φτιάξω λαπά, μου βγαίνει ρύζι – Τι λάθος κάνω;

Το ρύζι μπορεί να γίνει σπυρωτό ή λαπάς, ανάλογα με την τεχνική

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Γιατί όποτε πάω να φτιάξω κοτόπουλο ή θα το κάνω ξερό ή δε θα έχει ψηθεί καλά;

Γιατί όποτε πάω να φτιάξω κοτόπουλο ή θα το κάνω ξερό ή δε θα έχει ψηθεί καλά;

Αν το κοτόπουλο σου βγαίνει είτε σαν σόλα είτε σαν ωμό σούσι, ήρθε η ώρα να μάθεις το μυστικό για τέλειο ψήσιμο

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Σε ποια γενιά ανήκεις; Silent Generation, Baby Boomers, Generation X, Millennials, Generation Z, Generation Alpha

Σε ποια γενιά ανήκεις; Silent Generation, Baby Boomers, Generation X, Millennials, Generation Z, Generation Alpha

Από τα βινύλια και το dial-up μέχρι το TikTok και την Τεχνητή Νοημοσύνη, κάθε γενιά έχει τη δική της ταυτότητα.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Μέχρι πόσα ευρώ μπορούμε να αγοράζουμε από το Amazon Αγγλίας χωρίς να πληρώνουμε τελωνείο;

Μέχρι πόσα ευρώ μπορούμε να αγοράζουμε από το Amazon Αγγλίας χωρίς να πληρώνουμε τελωνείο;

Οι αγορές από το Amazon Αγγλίας έως 150 ευρώ απαλλάσσονται από δασμούς εισαγωγής, αλλά υπόκεινται σε ΦΠΑ 24%

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Τι να κάνεις με τις μονές κάλτσες που έχουν χάσει το ταίρι τους

Τι να κάνεις με τις μονές κάλτσες που έχουν χάσει το ταίρι τους

Μην αφήνεις τις μονές κάλτσες να συσσωρεύονται στο συρτάρι.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Ξεχνάς να πιεις νερό; Το κόλπο για να πίνεις 2 λίτρα νερό τη μέρα

Ξεχνάς να πιεις νερό; Το κόλπο για να πίνεις 2 λίτρα νερό τη μέρα

Η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία. Με απλά κόλπα μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου εύκολα.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι όταν βράζουμε ρύζι

Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι όταν βράζουμε ρύζι

Το σωστό ξέπλυμα και η προετοιμασία του ρυζιού μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στη γεύση και την υφή του.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Γιατί δεν πρέπει να βάζεις χαρτί ψησίματος στη φριτέζα αέρος

Γιατί δεν πρέπει να βάζεις χαρτί ψησίματος στη φριτέζα αέρος

Η χρήση χαρτιού ψησίματος στη φριτέζα αέρος μπορεί να προκαλέσει κινδύνους όπως πυρκαγιά και ακατάλληλο ψήσιμο. Δες τις ασφαλείς εναλλακτικές!

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Ταρτάρ, σεβίτσε, τατάκι, καρπάτσιο, σασίμι: Τι είναι όλα αυτά;

Ταρτάρ, σεβίτσε, τατάκι, καρπάτσιο, σασίμι: Τι είναι όλα αυτά;

Τα ωμά πιάτα είναι από τις πιο εκλεπτυσμένες επιλογές της γαστρονομίας. Ανακαλύψτε τι είναι το ταρτάρ, το σεβίτσε, το τατάκι, το καρπάτσιο και το σασίμι και πώς διαφέρουν μεταξύ τους.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Τελικά Αποθανατίζω ή Απαθανατίζω είναι το σωστό;

Τελικά Αποθανατίζω ή Απαθανατίζω είναι το σωστό;

Η σωστή λέξη είναι "απαθανατίζω"! Ανακάλυψε γιατί το "αποθανατίζω" είναι λάθος.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Ο Νεύτωνας ήξερε γιατί ο καφές σου κρυώνει γρήγορα στην αρχή αλλά μετά πιο αργά;

Ο Νεύτωνας ήξερε γιατί ο καφές σου κρυώνει γρήγορα στην αρχή αλλά μετά πιο αργά;

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο καφές σου χάνει γρήγορα τη θερμότητα στην αρχή και μετά πιο αργά;

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Πώς να παραιτηθείς με στυλ – Γιατί η έξοδός σου πρέπει να είναι αξέχαστη

Πώς να παραιτηθείς με στυλ – Γιατί η έξοδός σου πρέπει να είναι αξέχαστη

Η παραίτηση μπορεί να είναι τέχνη. Μάθε πώς να αποχωρήσεις με στυλ και αυτοπεποίθηση!

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Τι μπορείς να κάνεις αν βαριέσαι στη δουλειά και η ώρα δεν περνάει

Τι μπορείς να κάνεις αν βαριέσαι στη δουλειά και η ώρα δεν περνάει

Όταν η ώρα δεν περνάει στη δουλειά, υπάρχουν τρόποι να διασκεδάσεις χωρίς να το καταλάβει το αφεντικό!

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Όλοι οι τρόποι που οι παλιοί καταλάβαιναν τι καιρό θα κάνει, πριν την πρόγνωση του καιρού

Όλοι οι τρόποι που οι παλιοί καταλάβαιναν τι καιρό θα κάνει, πριν την πρόγνωση του καιρού

Σύννεφα, ζώα, άνεμος και φυτά: οι παλιοί ήξεραν τον καιρό πριν τις σύγχρονες προβλέψεις.

Χρήσιμα