Η Ίντερ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου ετοιμάζουν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον… κορονοϊό μέσα στο 2021!

Οι τρεις τεράστιοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και απ’ό,τι φαίνεται, έχουν ήδη στα σκαριά ένα τουρνουά αφιερωμένο στους καθημερινούς ήρωες την εποχή του κορονοϊο. Το «European Solidarity Cup – Football for Heroes», ένας φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός θεσμός με δύο ματς συνολικά, θα πάρει σάρκα και οστά μέσα στο 2021.

Ο στόχος; Να βοηθήσουν τις ιατρικές δομές σε όλη την Ευρώπη στη μάχη κατά του COVID-19. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς, με τις ημερομηνίες ακόμα να μην έχουν οριστεί. Ρεάλ, Ίντερ και Μπάγερν θα αναμετρηθούν σε Μιλάνο (Ίντερ- Μπάγερν), Μαδρίτη (Ρεάλ – Ίντερ) και σε Μόναχο (Μπάγερν – Ρεάλ).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα ματς θα διεξαχθούν μόλις επιτραπεί η παρουσία θεατών στις κερκίδες. Ο πρόεδρος της Ίντερ, Στίβεν Γιανγκ, σημείωσε στην ιταλική Gazzetta dello sport χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο εγχείρημα: «Η πανδημία έπληξε ένα μεγάλο μέρος των πληθυσμών της γης.

Η μεγάλη συνεισφορά του ιατρικού προσωπικού ήταν σημαντικά για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε προς το μέλλον. Με αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε και ταυτόχρονα να αφήσουμε ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα σε όλα τα έθνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Premier League: Ακόμα και ένα χρόνο μπορεί να μείνουν εκτός οι οπαδοί