ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το λένε ο Ρώσος δολοφόνος των F-35 

Mπορεί να ανιχνεύσει τα F-35 και ταυτόχρονα να επιτεθεί σε δέκα κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων που πετούν με ταχύτητα μεγαλύτερη των τεσσάρων μιλίων ανά δευτερόλεπτο
Στις Ηνωμένες Πολιτείες το λένε ο Ρώσος δολοφόνος των F-35 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ιστότοπος του περιοδικού The National Interest χαρακτηρίζει ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα «δολοφόνο» των F-35 Lightning II.

Ο χαρακτηρισμός αφορά στο ρωσικό S-500 Prometheus (SAM).

Ελληνοτουρκικά: Πλοίο του λιμενικού πήρε στο κυνήγι τουρκική ακταιωρό στη Λέσβο

Η αμερικανική έκδοση σημειώνει ότι το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 Triumph τέθηκε σε λειτουργία το 2007, αλλά την ίδια στιγμή ο ρωσικός στρατός άρχισε να εργάζεται για την πιθανή αντικατάστασή του με το S-500 Prometheus.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, το S-500 Prometheus μπορεί να ανιχνεύσει και ταυτόχρονα να επιτεθεί σε δέκα κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων που πετούν με ταχύτητα μεγαλύτερη των τεσσάρων μιλίων ανά δευτερόλεπτο (σ.σ. πάνω από 6,4 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο).

Επίσης το S-500 μπορεί να επιτίθεται σε δορυφόρους χαμηλής τροχιάς και ορισμένους τύπους διαστημικών δορυφόρων.

Πότε θα είναι έτοιμο

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο αναπληρωτής αρχηγός των αεροδιαστημικών δυνάμεων (VKS) της Ρωσίας, υπολοχαγός Αντρέι Γιουδίν, δήλωσε ότι το S-500 Prometheus θα ολοκληρωθεί το 2021, βάζοντας… δύσκολα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Ιούνιο του 2019, ο επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, Ντένις Μαντούροφ ανακοίνωσε ότι το S-500 Prometheus ήταν έτοιμο για μαζική παραγωγή.

Σύμφωνα με την Μόσχα, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν βολές από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300 «Favorite» στην Κρήτη, ωστόσο, το γεγονός ότι δύο πύραυλοι αυτοκαταστράφηκαν υποδηλώνει ότι η Αθήνα έλεγξε έτσι την ετοιμότητα των όπλων της.

Οι ρωσικοί S-300 θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση αεροπορικής επίθεσης από την Άγκυρα, με την Αθήνα να κάνει το τελευταίο τεστ ετοιμότητας.

Το news-r.ru υποστηρίζει πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευσαν «αρκετούς πυραύλους σε τουρκικά αεροσκάφη».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στις Ηνωμένες Πολιτείες το λένε ο Ρώσος δολοφόνος των F-35 », όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.