ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αδιανόητο – Η Ελλάδα στέλνει μέρος από τους S300 στην Ουκρανία; Δηλώσεις φωτιά εκπροσώπου του State Department

Κι όμως, η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει μέρος από τους S300 στην Ουκρανία - Δηλώσεις φωτιά εκπροσώπου του State Department
Αδιανόητο - Η Ελλάδα στέλνει μέρος από τους S300 στην Ουκρανία; Δηλώσεις φωτιά εκπροσώπου του State Department

Τις ανεξήγητες κινήσεις συνεχίζει η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η ελληνική κυβέρνηση που εμφανίζεται έτοιμη να στείλει μέρος από τους S300 στην Ουκρανία προς ενίσχυση της.

Την ώρα που ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας καλά κρατεί, η Ελλάδα εισβάλει όλο και περισσότερο στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.. γεγονός που αν μη τι άλλο προκαλεί ερωτηματικά και ανησυχία.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς και ο εκπρόσωπος του State Department σημειώνοντας πως κάθε χώρα θα πρέπει να αποφασίσει μόνη της τι είναι σε θέση να προετοιμάσει και να παράσχει στην Ουκρανία.

Παράλληλα, δήλωσε πως οι ΗΠΑ εκτιμούν τις προσπάθειες της Ελλάδας και άλλων χωρών που συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, δίνοντας ακόμη το παράδειγμα της Σλοβακίας που πήρε την απόφαση να παράσχει το σύστημα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία.

Με αυτόν τον τρόπο, ο εκπρόσωπος του State Department επιβεβαίωσε τις συζητήσεις και τα παζάρια που γίνονται τη δεδομένη στιγμή όσο και την απόφαση της χώρας μας να στέλνει μέρος από τους S300 στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, 19 σιδηροδρομικά δρομολόγια σε χρονικό διάστημα 19 ημερών, μετέφεραν στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ από την Αλεξανδρούπολη προς τη μεθόριο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία..

Αυτή ήταν και η τελευταία για εφέτος επιχείρηση προώθησης στρατιωτικού υλικού στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ με την πρωτεύουσα του Έβρου να παίζει και πάλι κομβικό ρόλο στις εξελίξεις.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ