ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αυξάνει τη ρητορική κατά της Ελλάδας ο Ερντογάν, ενόψει του 2ου γύρου, «τουρκική σαλάτα» τα έκανε ο Κιλιτσντάρογλου

Δυνατός και πάλι ο Ερντογάν, αυξάνει τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας και των ΗΠΑ, την ώρα που η αντιπολίτευση εμφανίζει κλίμα διάλυσης.
Αυξάνει τη ρητορική κατά της Ελλάδας ο Ερντογάν, ενόψει του 2ου γύρου, «τουρκική σαλάτα» τα έκανε ο Κιλιτσντάρογλου

Ο… παλιός κακός Ερντογάν εμφανίζεται και πάλι το τελευταίο διάστημα μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εκλογών που έγιναν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στις 14 Μαΐου.

Όντας και πάλι δυνατός και παράλληλα το φαβορί για να κερδίσει και στον δεύτερο γύρο – άρα να εκλεγεί για μία ακόμη θητεία στην προεδρία- άρχισε τις εθνικιστικές κορόνες, με κύριο στόχο την Ελλάδα φυσικά, αλλά και τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ κλίμα διάλυσης επικρατεί στην τουρκική αντιπολίτευση. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην προσπάθειά του να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους στρέφεται προς όλες τις παρατάξεις, με αποτέλεσμα οι επιλογές του να θυμίζουν περισσότερο μια «τουρκική σαλάτα», παρά στοχευμένη πολιτική. Τελευταία του συμμαχία ο ακραίος εθνικιστής Ουμίτ Οζντάγ, την ώρα που ο Ερντογάν έχει συνάψει συμμαχία με τον Σινάν Ογάν, επίσης ακραίο εθνικιστή.

Από εκεί και πέρα οι αναλυτές των διεθνών και στρατιωτικών θεμάτων και βουλευτές της ελληνικής βουλής, Αγγελος Συρίγος και Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησαν στον ΣΚΑΪ, για τα ελληνοτουρκικά, αναλύοντας τόσο τις θέσεις του Ερντογάν όσο και γενικότερα το πώς διαμορφώνεται το γεωπολιτικό τοπίο στην Τουρκία μετά τις εκλογές, σε σχέση με την Ελλάδα.

«Δίκαιος διαμοιρασμός δεν μπορεί να γίνει γενικώς και αορίστως σε όλο το Αιγαίο, εκεί που δεν έχει δικαιώματα η Τουρκία. Όσα θέλουν να φτιάξουν οι Τούρκοι, συνδέονται με τη στρατηγική της “γαλάζιας πατρίδας”», δηλώνει ο Άγγελος Συρίγος,

Από την πλευρά του ο κ. Αποστολάκης σχολίασε: «Οι επιδιώξεις των Τούρκων είναι ίδιες – Τα θέματα που αντιμετωπίζουν τους στρέφουν στο εσωτερικό της. Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας είναι εύρωστη, αλλά υπερβάλλουν τις δυνατότητές τους. Ο Ερντογάν “πουλά” αντιαμερικανικό αίσθημα για τις εκλογές».

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο για τις εξελίξεις στην Τουρκία και τη διαφαινόμενη επανεκλογή Ερντογάν

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.