ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ακραία πρόκληση από την Τουρκία – Συνεργάτης του Ερντογάν μίλησε για πόλεμο

Προκαλεί η Τουρκία - Απειλή από συνεργάτη του Ερντογάν κατα Ελλάδας
Ακραία πρόκληση από την Τουρκία – Συνεργάτης του Ερντογάν μίλησε για πόλεμο

Τους τόνους στα ελληνοτουρκικά ανεβάζει εκ νέου το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τουρκία, με τη σκυτάλη στις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, να παίρνει ένας στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο λόγος για τον Φουάτ Οκτάι, ο οποίος σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, απείλησε ευθέως τη χώρα μας.

Ακραία πρόκληση από την Τουρκία – Συνεργάτης του Ερντογάν μίλησε για πόλεμο

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, μίλησε για «αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για την Αγία Σοφία».

Ειδικότερα, ο Οκτάει ανέφερε: «Αύξηση στα 12 ναυτικά μίλια στα νησιά του Αιγαίου, στο Αιγαίο Πέλαγος. Λένε πως πρέπει να υπάρχει κατανόηση σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Μα εμείς ήδη αυτό το είχαμε κηρύξει αυτό ως αιτία πολέμου (σ.σ. την αύξηση στα 12 μίλια).

Το θέμα με την Αγία Σοφία τι σχέση έχει; Το βρίσκουν ανησυχητικό που έχει ανοίξει η Αγία Σοφία. Τι σχέση έχει αυτό; Σε εσάς θα ρωτήσουμε; Λένε ‘πρέπει να αποδεχτείτε ότι το Πατριαρχείο είναι Οικουμενικό’. Τι έκθεση είναι αυτή; Δηλαδή θέλουν η Τουρκία να αποδεχτεί μια δομή παρόμοια με το Βατικανό. Εκείνο είναι ένα ίδρυμα της Τουρκικής Δημοκρατίας και έχει καθοριστεί κάτω από ποιες συνθήκες θα διοικείται. Αν θέλετε αυτό να διοικείται με μια δομή όπως το Βατικανό και βάζετε μέσα στα θέματα και το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας, αυτό είναι αντίθετο με την αρχή της ουδετερότητας».

Πηγή: Geostratigika.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.