ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Aμερικανικές φρεγάτες: Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν Tomahawk σε μέλη του ΝΑΤΟ – Έρχονται Ελλάδα;

Aμερικανικές φρεγάτες: Η Σουηδία έχει πάρει την έγκριση των ΗΠΑ να «προσαρμόσει» ναυτικούς πυραύλους cruise Tomahawk στα νέα ΑΙΡ υποβρύχια Α-26. Δύο υποβρύχια Α-26 θα ναυπηγηθουν για το Σουηδικό Ναυτικό και πιθανόν για την Ολλανδία. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν Tomahawk σε μέλη του ΝΑΤΟ, γραφει ο αναλυτής Γιάννης Τσαμάνδουρας στον λογαριασμό του στο...
Aμερικανικές φρεγάτες: Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν Tomahawk σε μέλη του ΝΑΤΟ – Έρχονται Ελλάδα;

Aμερικανικές φρεγάτες: Η Σουηδία έχει πάρει την έγκριση των ΗΠΑ να «προσαρμόσει» ναυτικούς πυραύλους cruise Tomahawk στα νέα ΑΙΡ υποβρύχια Α-26.

Δύο υποβρύχια Α-26 θα ναυπηγηθουν για το Σουηδικό Ναυτικό και πιθανόν για την Ολλανδία. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν Tomahawk σε μέλη του ΝΑΤΟ, γραφει ο αναλυτής Γιάννης Τσαμάνδουρας στον λογαριασμό του στο Twitter.

Αμερικανικές Φρεγάτες: Τα αντιτορπιλικά θαλάσσια φρούρια «Alreigh Burke» η ενδιάμεση λύση

Οι αμερικανικές φρεγάτες της Lockheed Martin μπορεί να μην έχουν τα ανθυποβρυχιακά και αντιεροπορικά συστήματα που χρειάζεται η Ελλάδα (σ.σ. αντίστοιχα με τον Belh@rra) αφού ο ρόλος τους στο αμερικανικό ναυτικό είναι άλλος, όμως γίνεται να εξοπλιστούν στα στάνταρ που απαιτεί η Ελλάδα (σ.σ. οι Αμερικανοί τις δίνουν χωρίς τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας SM-2MR/ER).

F-35: Πώς θα δημιουργήσουν χάος στην Τουρκία σε συνεργασία με τα Rafale

Ειδικά αυτό που θα εκτοξεύσει την απόδοση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είναι η ύπαρξη επί των αμερικανικών φρεγατών των πυραύλων Tomahawk και των πυραύλων αεράμυνας SM2.

Οι αμερικανικές φρεγάτες μπορούν να φέρουν τα υπερ-όπλα.

Οι Tomahawk με εμβέλεια 2.500 χλμ. είναι οι πύραυλοι με τους οποίους το ναυτικό των ΗΠΑ έπληττε το Ιράκ επί καθεστώτος Σαντάμ Χουσείν από την «ασφάλεια» του Περσικού Κόλπου.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της Αθήνας φαίνεται (σ.σ. με την γερμανική πρόταση να μην έχει καεί ακόμα) πως θα είναι οι αμερικανικές φρεγάτες.

Η Ελλάδα άσχετα με την πρόταση αγοράς φρεγατών στην οποία θα καταλήξει, υπάρχει η σκέψη να αναβαθμίσει τις φρεγάτες των χωρών των οποίων τις φρεγάτες έχει στην κατοχή της αλλά δεν θα προτιμήσει για αγορά (π.χ. γερμανικές ή ολλανδικές αν αγοράσει τις γαλλικές) ώστε να μετριάσει την απογοήτευση των συμμάχων της.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Aμερικανικές φρεγάτες: Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν Tomahawk σε μέλη του ΝΑΤΟ – Έρχονται Ελλάδα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.