×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Αμερικανικές φρεγάτες: Με τα σχέδια των φρεγατών έρχεται στην Ελλάδα ο Πομπέο


Διονύσης Αντωνέλλος

Αμερικανικές φρεγάτες: Με τα σχέδια των φρεγατών έρχεται στην Ελλάδα ο Πομπέο


Αμερικανικές φρεγάτες: Με τα σχέδια των φρεγατών έρχεται στην Θεσσαλονίκη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο το βράδυ της Κυριακής.

Οι ΗΠΑ πιέζουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα να επιλέξει της αμερικανικές φρεγάτες και όχι γαλλικές, γερμανικές ή ολλανδικές.

Μάλιστα μετά την αγορά των γαλλικών Rafale οι ΗΠΑ δεν… χωνεύουν πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο να απορρίψει τις αμερικανικές φρεγάτες.

Βαρύνουσας σημασίας για την ελληνική απόφαση αναφορικά με την χώρα προέλεσεις των νέων ελληνικών φρεγατών είναι και τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν οι νέες φρεγάτες.

Και οι Αμερικανοί δεν έχουν για την ώρα απελευθερώσει τα οπλικά συστήματα που θέλει η Ελλάδα, αφού τις δίνουν χωρίς τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας SM-2MR/ER. Αν απελευθερώσει η Ουάσιγκτον τους συγκεκριμένους πυραύλους η Ελλάδα υπογράφει… χθες την αγορά τους.

Οι ΗΠΑ έχουν προτείνει τις φρεγάτες LCS όμως για να εξοπλιστούν οι φρεγάτες αυτές στα στάνταρ που απαιτεί η Ελλάδα χρειάζονται πολλά χρήματα, με αποτέλεσμα να κάνουν την αγορά τους ασύμφορη για την ώρα.

Στα υπέρ της αμερικανικής πρότασης ότι οι ΗΠΑ είναι θετικές να μεταφέρουν το έργο σε οποιοδήποτε ελληνικό ναυπηγείο (σ.σ. Ελευσίνας και Σύρου είναι αμερικανικών συμφερόντων), κατασκευάζοντας και τα τέσσερα πλοία στην Ελλάδα.

Ισχυρό μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία αποτελεί το ταξίδι του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα αφού όπως είχε γίνει πριν λίγες μέρες, όταν ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε επισκεφτεί την Κύπρο, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν θα επισκεφτεί και την Τουρκία.

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ


Τελευταία Νέα