Αμερικανικές Φρεγάτες: Mε Τomahawk και SM2 γίνεται υπερδύναμη η Ελλάδα στο Αιγαίο αν επιλέξουμε τα αμερικανικά πλοία.

Αμερικανικές Φρεγάτες: Mε Τomahawk και SM2 γίνεται υπερδύναμη η Ελλάδα στο Αιγαίο αν επιλέξουμε τα αμερικανικά πλοία. Οι αμερικανικές φρεγάτες της Lockheed Martin μπορεί να μην έχουν τα ανθυποβρυχιακά και αντιεροπορικά συστήματα που χρειάζεται η Ελλάδα (σ.σ. αντίστοιχα με τον [email protected]) αφού ο ρόλος τους στο αμερικανικό ναυτικό είναι άλλος, όμως γίνεται να εξοπλιστούν στα...

Αμερικανικές Φρεγάτες: Mε Τomahawk και SM2 γίνεται υπερδύναμη η Ελλάδα στο Αιγαίο αν επιλέξουμε τα αμερικανικά πλοία.

Οι αμερικανικές φρεγάτες της Lockheed Martin μπορεί να μην έχουν τα ανθυποβρυχιακά και αντιεροπορικά συστήματα που χρειάζεται η Ελλάδα (σ.σ. αντίστοιχα με τον [email protected]) αφού ο ρόλος τους στο αμερικανικό ναυτικό είναι άλλος, όμως γίνεται να εξοπλιστούν στα στάνταρ που απαιτεί η Ελλάδα (σ.σ. οι Αμερικανοί τις δίνουν χωρίς τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας SM-2MR/ER).

F-35: Πώς θα δημιουργήσουν χάος στην Τουρκία σε συνεργασία με τα Rafale

Ειδικά αυτό που θα εκτοξεύσει την απόδοση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είναι η ύπαρξη επί των αμερικανικών φρεγατών των πυραύλων Tomahawk και των πυραύλων αεράμυνας SM2.

Οι αμερικανικές φρεγάτες μπορούν να φέρουν τα υπερ-όπλα.

Οι Tomahawk με εμβέλεια 2.500 χλμ. είναι οι πύραυλοι με τους οποίους το ναυτικό των ΗΠΑ έπληττε το Ιράκ επί καθεστώτος Σαντάμ Χουσείν από την «ασφάλεια» του Περσικού Κόλπου.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της Αθήνας φαίνεται (σ.σ. με την γερμανική πρόταση να μην έχει καεί ακόμα) πως θα είναι οι αμερικανικές φρεγάτες.

Η Ελλάδα άσχετα με την πρόταση αγοράς φρεγατών στην οποία θα καταλήξει, υπάρχει η σκέψη να αναβαθμίσει τις φρεγάτες των χωρών των οποίων τις φρεγάτες έχει στην κατοχή της αλλά δεν θα προτιμήσει για αγορά (π.χ. γερμανικές ή ολλανδικές αν αγοράσει τις γαλλικές) ώστε να μετριάσει την απογοήτευση των συμμάχων της.

Στα υπέρ της αμερικανικής πρότασης ότι οι ΗΠΑ είναι θετικές να μεταφέρουν το έργο σε οποιοδήποτε ελληνικό ναυπηγείο (σ.σ. Ελευσίνας και Σύρου είναι αμερικανικών συμφερόντων), κατασκευάζοντας τα τρία πλοία στην Ελλάδα.