×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Aμερικανικές φρεγάτες: Σχεδόν άοπλες και πλοία ακολουθίας αλλά σε ελληνικά ναυπηγεία


Διονύσης Αντωνέλλος

Aμερικανικές φρεγάτες: Σχεδόν άοπλες και πλοία ακολουθίας αλλά σε ελληνικά ναυπηγεία


Αμερικανικές φρεγάτες: Δεν είναι φρεγάτες πολλαπλού ρόλου που χρειάζεται η Ελλάδα ενώ έρχονται (σ.σ. αν τις πάρουμε) σχεδόν άοπλες.

Οι αμερικανικές φρεγάτες δεν έχουν τα ανθυποβρυχιακά και αντιεροπορικά συστήματα που χρειάζεται η Ελλάδα αφού ο ρόλος τους στο αμερικανικό ναυτικό είναι άλλος, περισσότερο συνοδευτικών των αεροπλανοφόρων.

Οι ΗΠΑ έχουν προτείνει τις φρεγάτες LCS όμως για να εξοπλιστούν οι φρεγάτες αυτές στα στάνταρ που απαιτεί η Ελλάδα (σ.σ. οι Αμερικανοί τις δίνουν χωρίς τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας SM-2MR/ER) χρειάζονται πολλά χρήματα, με αποτέλεσμα να κάνουν την αγορά τους ασύμφορη.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της Αθήνας θα γίνει από τις προτάσεις που έχουν καταθέσει η Γαλλία, η Ολλανδία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Η Ελλάδα άσχετα με την πρόταση αγοράς φρεγατών στην οποία θα καταλήξει, υπάρχει η σκέψη να αναβαθμίσει τις φρεγάτων των χωρών των οποίων τις φρεγάτες έχει στην κατοχή της αλλά δεν θα προτιμήσει για αγορά (π.χ. γερμανικές ή ολλανδικές αν αγοράσει τις γαλλικές) ώστε να μετριάσει την απογοήτευση των συμμάχων της.

Στα υπέρ της αμερικανικής πρότασης ότι οι ΗΠΑ είναι θετικές να μεταφέρουν το έργο σε οποιοδήποτε ελληνικό ναυπηγείο (σ.σ. Ελευσίνας και Σύρου είναι αμερικανικών συμφερόντων), κατασκευάζοντας και τα τέσσερα πλοία στην Ελλάδα.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Οruc Reis: Εγκλωβισμένο από Exoset για έναν μήνα – Έλιωσαν στο άγχος οι Τούρκοι

Πολεμικό Ναυτικό: Έντονο ενδιαφέρον για ναυπήγηση φρεγάτων απο τις ΗΠΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Το απίθανο λάθος των Τούρκων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Sportime Extras