ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ανησυχία στην Τουρκία για τα ελληνικά F-35 – Οι Τούρκοι βγάζουν το KAAN ανώτερο!

Τούρκοι αναλυτές: «Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 το 2030- Το Κaan θα είναι ανώτερο του F-35».
Ανησυχία στην Τουρκία για τα ελληνικά F-35 – Οι Τούρκοι βγάζουν το KAAN ανώτερο!

«Τσουρουφλισμένη» είναι η Τουρκία με το θέμα της ενίσχυσης της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας (Rafale, F-35, f-16 Viper) την ώρα που οι Τούρκοι… παρακαλάνε για  να πάρουν ανταλλακτικά για τα F-16, όπως παραδέχονται.

Ήδη διαβάσατε στο Sportime για την απόγνωση των Τούρκων αναφορικά με τη «μάχη του αέρα», καθώς αναλυτές παραδέχονται ανοικτά: «Οι Έλληνες υπερέχουν στην αεροπορία»

Οι αναφορές στις τουρκικά ΜΜΕ για την ελληνική πολεμική αεροπορία είναι σχεδόν καθημερινές και αυτή τη φορά οι γείτονες προσπαθούν να βγάλουν το δικό τους KAAN, ανώτερο του F-35! Μάλιστα λένε οτι το τουρκικό μαχητικό θα είναι έτοιμο 2-3 χρόνια νωρίτερα από τότε που η Ελλάδα θα παραλάβει τα F-35.

«Το ΚΑΑΝ θα είναι η απάντηση σε αυτό για να φέρει ισορροπίες στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο» Εράι Γκιουτσουλέρ, πρόεδρος Κέντρου Ερευνών ASAM: «Τα F-35 στην Ελλάδα θα παραχωρηθούν περίπου το 2030. Ενώ το δικό μας Kaan θα είναι έτοιμο περίπου το 2027 ή το 2028 και αρχικά θα παραδοθούν δυο μοίρες. Το Κaan θα είναι ανώτερο του F-35 θα είναι 5ης γενιάς και ίσως 5+ και με αυτόν τον τρόπο οι στρατιωτικές ισορροπίες θα συνεχίσουν να παραμένουν υπέρ της Τουρκίας και στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο.Thn υποδομή αυτού θα την χτίσουν τα F-16 όπως και τα οπλικά συστήματα που τα συνοδεύουν και παραχωρούν οι ΗΠΑ».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανησυχία στην Τουρκία για τα ελληνικά F-35 – Οι Τούρκοι βγάζουν το KAAN ανώτερο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.