ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Aρχύτας: Πώς το πρώτο ελληνικό drone θα μετατραπεί σε κυνηγό τουρκικών drone πλοίων – Ένα βήμα μπροστά η Ελλάδα

Οι δυνατότητες και οι καινοτομίες του Aρχύτα, του πρώτου made in Greece UAV.
Aρχύτας: Πώς το πρώτο ελληνικό drone θα μετατραπεί σε κυνηγό τουρκικών drone πλοίων – Ένα βήμα μπροστά η Ελλάδα

Aρχύτας: Εμπνευσμένο από τον αρχαίο Έλληνα που επινόησε την πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή, το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) εμφανίζεται έτοιμο να πρωταγωνιστήσει!

Όπως είχατε διαβάσει στο Sportime, πρόκειται για ένα drone πολλαπλών χρήσεων, το οποίοι διαθέτει δυνατότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει καθώς δύναται να συμμετέχει τόσο σε επιχειρήσεις διάσωσης σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, όσο και σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Μπορεί οι Τούρκοι να κοροϊδεύουν την Ελλάδα  για το Αρχύτας, ωστόσο αυτό καταφέρνει να κάνει τη διαφορά, καθώς χάρη στο μεγάλο εκπέτασμα πτερύγων που διαθέτει, γύρω στα έξι μέτρα, μπορεί να πετά σαν αεροπλάνο και να «συμπεριφέρεται» σαν drone καθώς διαθέτει VTOL (κάθετη απογείωση και προσγείωση).

Από ‘κει και πέρα, η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου drone σε ότι αφορά την τεχνολογία που θα πρέπει να εφαρμοστεί αλλά και στις χρήσεις για τις οποίες η δυνατότητα αυτή δίνει άλλους ορίζοντες λειτουργίας, είναι η δυνατότητα να απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα.

Υλοποιείται με τη σύμπραξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το «Αρχύτας» πρόκειται να μπει σε τελική φάση σχεδίασης τον επόμενο Δεκέμβριο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παραγωγή δύο πρωτοτύπων για να γίνουν οι απαιτούμενες δοκιμαστικές πτήσεις.

Ελληνοτουρκικά – Όλα τα νέα

Το τρομερό όπλο με το οποίο η Ιαπωνία προστατεύει τα νησιά της

Rafale: Πώς ξεκίνησε η Τουρκία τα σχέδια αντιμετώπισης τους – Τι θα κάνουν τα τουρκικά F-16

Αρχύτας: Αυτό είναι το drone 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Aρχύτας: Πώς το πρώτο ελληνικό drone θα μετατραπεί σε κυνηγό τουρκικών drone πλοίων – Ένα βήμα μπροστά η Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.