ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bayraktar: H Toυρκία έμεινε από εξαρτήματα – Πώς το αντιμετωπίζει

Η Τουρκία συναρμολογεί δυτική τεχνολογία σε ένα drone με τουρκικό όνομα.
Bayraktar: H Toυρκία έμεινε από εξαρτήματα – Πώς το αντιμετωπίζει

Bayraktar: H Toυρκία έμεινε από εξαρτήματα μετά το εμπάργκο χωρών της Δύσης σε κρίσιμη δυτική τεχνολογία που διαθέτουν τα τουρκικά drone.

Η Τουρκία δεν φτιάχνει drone.

Η Τουρκία συναρμολογεί δυτική τεχνολογία σε ένα drone με τουρκικό όνομα.

Το εμπάργκο της Δύσης σε κρίσιμη δυτική τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα Bayraktar, ανάγκασε την Τουρκία να στραφεί στην Ουκρανία.

Οι Πρόεδροι της Ουκρανίας και της Τουρκίας συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία στα drones.

Το Κίεβο προσπαθεί να εμπλακεί όσο το δυνατόν στενότερα σε κοινά έργα με την Άγκυρα για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Μάλιστα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενώ δεν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για αυτή τη συνεργασία, κάλεσε και τις δύο πλευρές να «χρησιμοποιήσουν τα όπλα με υπευθυνότητα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του αμερικανικού διπλωματικού τμήματος, Νεντ Πράις, «τέτοια όπλα πρέπει να χρησιμοποιούνται με τρόπο που να μην βλάπτει τους αμάχους».

Μια τέτοια διευκρίνιση από την πλευρά του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν τυχαία.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας χρήσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar από το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Τουρκία δέχτηκε σκληρή κριτική από ορισμένες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.

Ο Καναδάς σταμάτησε εντελώς την προμήθεια καμερών στα τουρκικά drones, το ίδιο και η Αυστρία, η οποία προμήθευτε τα Bayrkatar με κινητήρες (σ.σ. τα GPS είναι αμερικανικά κ.ο.κ.).

«Μπροστά στην απειλή κυρώσεων σε στρατιωτικά στοιχεία από τους στενότερους εταίρους της, η Τουρκία άρχισε να αναζητά τρόπους για να αμυνθεί», δήλωσε στην Izvestia ο στρατιωτικός ειδικός Βλάντισλαβ Σούρυγκιν.

Είναι σαφές ότι το Κίεβο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παράκαμψη του καθεστώτος κυρώσεων.

Το Κίεβο στο ΝΑΤΟ «είναι πλέον πολύ αγαπητό» και με χαρά θα πουλήσει εκείνα τα εξαρτήματα που απαγορεύεται να παραδοθούν στην ίδια την Τουρκία.

Για την Ουκρανία, η παραγωγή των Bayraktar είναι ευκαιρία να αποκτήσει πρόσβαση σε ξένες υψηλές τεχνολογίες.

Να σημειωθει πως η αγορά κινητήρων από την Ουκρανία δείχνει ότι δεν προχώρησαν τα σχέδια της Άγκυρας για την παραγωγή τουρκικών κινητήρων.

Πάντως, να σημειωθεί πως αν κάνει το λάθος η Τουρκία και στραφεί με υπόγειες διαδρομές σε κινέζικη τεχνολογία αυτό θα είναι ένα νέο ζήτημα S-400 για την Δύση.

Bayraktar: H Toυρκία έμεινε από εξαρτήματα – Πώς το αντιμετωπίζει

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: θα εντοπίζουν ως 2.000 στόχους σε πραγματικό χρόνο – Λέτε να έχουν πρόβλημα με τα Bayraktar;

Bayraktar: Έτσι θα τα ρίχνει το Ισραήλ; – Βάζουν ιδέες στην Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bayraktar: H Toυρκία έμεινε από εξαρτήματα – Πώς το αντιμετωπίζει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.