ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bayraktar: Βλέπουν τους στόχους τους σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων;

Χαλάστρα έκανε στα Bayraktar ο Καναδάς.
Bayraktar: Βλέπουν τους στόχους τους σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων;

Bayraktar: Βλέπουν τους στόχους τους σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων τα τουρκικά drone και UAV;

Ο τουρκικός στρατός έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι τα τουρκικά drone Bayraktar TB2 μπορούν να καταστρέψουν στόχους από ύψος 7 χιλιομέτρων.

Το συγκεκριμένο ύψος είναι «πέρα ​​από την εμβέλεια πολλών απαρχαιωμένων ή χαμηλού υψομέτρου (μικρού βεληνεκούς) συστημάτων αεράμυνας», γράφει το ρωσικό fine-news.ru.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, η οποία φέρεται να καταγράφει τη λειτουργία της καναδικής καναδικής κάμερας MX-15D Wescam που είναι εγκατεστημένη στα τουρκικά Bayraktar.

Bayraktar: Βλέπουν τους στόχους τους σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων;

Σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται ότι το τουρκικό drone έχει εντοπίσει και διακρίνει ξεκάθαρα στόχους από απόσταση 53,2 χλμ.

Η καναδική MX-15D έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει στο ορατό και υπέρυθρο φάσμα, να αναγνωρίζει, να παρακολουθεί και να προσδιορίζει τις συντεταγμένες επίγειων (επιφανειακών) σταθερών και κινητών αντικειμένων, καθώς και να στοχεύει αερομεταφερόμενα ή τηλεκατευθυνόμενα όπλα στον στόχο.

Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά απόδοσης αυτών των συστημάτων οπτοηλεκτρονικής αναγνώρισης (OER) λένε ότι η εμβέλειά τους είναι μόλις 15 χλμ.

Τον Οκτώβριο του 2020, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη ο πόλεμος του Καραμπάχ, ο Καναδάς ανέστειλε την εξαγωγή εξαρτημάτων για την παραγωγή drone στην Τουρκία.

Στη λίστα του εξοπλισμού που υπέπεσε σε προσωρινή απαγόρευση ήταν και οι κάμερες MX-15D.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι από τον Νοέμβριο του 2021, τα Bayraktar TB2 θα χρησιμοποιούν μόνο εγχώρια οπτοηλεκτρονικά συστήματα Aselsan CATS.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Συνεχίζει να διαλύει τους Τούρκους στη Συρία – Τσιμουδιά από την Άγκυρα

Oι Αμερικανοί έκαναν το αδιανόητο σε Ρώσους και Τούρκους στην Ανατολική Μεσόγειο – Μήνυμα στην Τουρκία;

Bayraktar: Βλέπουν τους στόχους τους σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων;

#TAGS
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

?>