ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bayraktar: Ξεκίνησε ο πόλεμος των drone – Άρχισαν να τα ρίχνουν οι Ρώσοι;

Tα ρωσικά drone Orion άρχισαν να ρίχνουν τα Bayraktar στην Συρία;
Bayraktar: Ξεκίνησε ο πόλεμος των drone - Άρχισαν να τα ρίχνουν οι Ρώσοι

Bayraktar: Ξεκίνησε ο πόλεμος των drone – Άρχισαν να τα ρίχνουν οι Ρώσοι με το ρωσικό drone Orion στην Συρία;

Το ρωσικό επιθετικό drone «Orion» κατέρριψε ξένα drones στον ουρανό της Συρίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ανώνυμη πηγή του ρωσικού στρατού στο RIA Novosti.

Για την επίθεση, το ρωσικό επιθετικό drone χρησιμοποίησε τον πύραυλο αεροσκαφών X-UAV που αναπτύχθηκε πρόσφατα από Ρώσους σχεδιαστές, ο οποίος δοκιμάζεται τώρα στη Συρία, και εναντίον επίγειων στόχων.

«Εάν το ρωσικό Orion κατέρριψε πραγματικά ένα drone πάνω από τη Συρία, τότε είναι σαφές ότι ήταν είτε το τουρκικό Bayraktar TB2 είτε το ANKA-S, ή το αμερικανικό MQ-9 Reaper», ανέφερε η ρωσική πηγή.

Οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει την επίθεσή τους κατά των τουρκικών drone και UAV, ιδιαίτερα μετά την αγορά των Bayraktar από την Ουκρανία και την χρήση τους για επιθέσεις κατά θέσεων των φιλορώσων στο Ντομπάς.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, σε φωτογραφία από ρωσική άσκηση η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, διαπιστώθηκε πως η ασκηση αφορούσε στον ηλεκτρονικό πόλεμο κατά των τουρκικών Bayraktar.

O Τούρκος στρατιωτικός ειδικός, Αρντά Μεβλούτογλου, σε σχόλιο στο ArmyInform τόνισε πως τα τουρκικά Bayraktar (σ.σ. τα οποία έχει αγοράσει η Ουκρανία και επιχειρούν για λογαριασμό της), όταν χρησιμοποιούνται μόνα τους μπορούν να υποστούν «απώλειες από τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τα συστήματα αεράμυνας».

Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε «θα πρέπει να χρησιμοποιούντα σε συντονισμό με το φιλικό πυροβολικό, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και την αεροπορία».

Διαβάστε επίσης:

Toυρκία: Δραματική η κατάσταση στον αέρα – Στρέφεται στα Εurofighter λόγω Meteor;

Τουρκία: Αδιανόητο! Η Ελλάδα θέλει τα Osprey V22 από τις ΗΠΑ

Bayraktar: Ξεκίνησε ο πόλεμος των drone – Άρχισαν να τα ρίχνουν οι Ρώσοι

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ