ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Drone: Η start up ενός ελληνοαμερικάνου έφτιαξε το όπλο Λεωνίδας που ψήνει τα UAV

Drone: Η start up ενός ελληνοαμερικάνου έφτιαξε το όπλο Λεωνίδας που «ψήνει» τα UAV - Ονομάζεται Ήπειρος και θέλει να αλλάξει τα πάντα.
Drone: Η start up ενός ελληνοαμερικάνου έφτιαξε το όπλο Λεωνίδας που ψήνει τα UAV

Drone: Η start up ενός ελληνοαμερικάνου έφτιαξε το όπλο Λεωνίδας που «ψήνει» τα UAV – Ονομάζεται Ήπειρος και θέλει να αλλάξει τα πάντα στη μάχη κατά των unmanned aerial vehicle.

H αμερικανική start up με έδρα την Καλιφόρνια, με το ελληνικότατο όνομα Ήπειρος, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του (Βόρεια Ήπειρος) ο Τζωρτζ Τένετ, πρώην διοικητής της CIA και πατέρας του ιδρυτή της, Τζον Τένετ, αποφάσισε να δοκιμάσει ένα νέο ηλεκτρονικό όπλο τον περασμένο χειμώνα.

Μάλιστα υπέβαλε αίτηση στην αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) καθώς ήθελε να δοκιμάσει τη συσκευή μικροκυμάτων υψηλής ισχύος στην έρημο της Καλιφόρνια ανατολικά του Παλμ Σπρινγκς, περίπου τρία μίλια από ένα μικρό αεροδρόμιο.

Το όπλο που θέλησε να δοκιμάσει η Ήπειρος, λειτουργεί με ενέργεια μικροκυμάτων. Πήρε το όνομά της από το μαγικό τόξο με άπειρα βέλη του Έλληνα ήρωα της μυθολογίας Θησέα.

Η Ήπειρος δημιούργησε ένα όπλο μεγέθους ρυμουλκούμενου με το όνομα Λεωνίδας, ελαφρύ και αρκετά συμπαγές για να τοποθετείται ακόμα και πάνω σε ένα drone που θα μπορούσε να «απενεργοποιήσει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών απειλών».

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει ημιαγωγούς με «ακραία» επίπεδα πυκνότητας ισχύος.

Το Λεωνίδας θα μπορούσε να «ψήσει» τα ηλεκτρονικά ενός drone εκατοντάδες μέτρα μακριά.

H καναδική L3Harris Technologies πρόκειται να επενδύσει στην Epirus η οποία έχει σχέδια να προσλάβει 100 νέους εργαζόμενους εντός του 2021.

Η L3Harris Technologies προμήθευε με τεχνολογία της τα τουρκικά drones Bayraktar, όμως αποφάσισε το εμπάργκο στην Τουρκία (συνολικά ο Καναδάς) μετά την χρήση των τουρκικών drones στον πόλεμο του Αρτσάχ / Ναγκόρνο – Καραρμάχ.

Να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο σύστημα είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και κάνει μόνο για μικρά drones (όχι μεγέθους Bayraktar).

Aν και η τεχνολογία που έχει το Λεωνίδας είναι πρωτοποριακή θέλει ανάπτυξη ακόμα. Όμως σε κάθε περίπτωση ο «πόλεμος» κατά των drones μόλις… άρχισε.

Διαβάστε επίσης:

Tούρκοι: Αντιστάθηκε για λίγο η φρεγάτα Έλλη την διώξαμε με τους Γάλλους

Φρεγάτες: Ψάχνουν αλλαγή ονόματος των LCS σε Super Corvette για να μην καούν οι MMSC

Drone: Η start up ενός ελληνοαερικάνου έφτιαξε το όπλο Λεωνίδας που ψήνει τα UAV

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Drone: Η start up ενός ελληνοαμερικάνου έφτιαξε το όπλο Λεωνίδας που ψήνει τα UAV», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.