ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Drones: Η Ελλάδα έφτιαξε κινητήρα για UAV σαν αυτόν των Bayraktar

Drones: Η Ελλάδα έφτιαξε τούρμπο κινητήρα για UAV σαν αυτόν των Bayrakatar - λληνική Start-Up Enginemaker έκανε το πρώτο τεστ του.
Drones: Η Ελλάδα έφτιαξε κινητήρα για UAV σαν αυτόν των Bayraktar

Drones: Η Ελλάδα έφτιαξε τούρμπο κινητήρα για UAV σαν αυτόν των Bayrakatar – ελληνική Start-Up έκανε το πρώτο τεστ του 130 shp Mini-Turboprop, πετώντας ελαφρύ αεροσκάφος.

Μάλιστα το εγχείρημα, για το οποίο δεν δίδονται πολλές πληροφορείες στο βίντεο φαίνεται να είναι άκρως δελεαστικό αφού ο κινητήρας αυτός θεωρείται ιδανικός για μικρά οπλισμένα drones, τύπου Bayraktar.

Το planeandpilotmag.com επικοινώνησε με τον Αλέξανδρο Φατσέα, Διευθυντή Μάρκετινγκ της Heron Engines, ο οποίος ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των δοκιμών πτήσης, οπότε θα έχουμε όλες τις πληροφορίες (κατανάλωση, τιμή, συντήρηση, χρόνος παράδοσης κ.λπ.), πολύ σύντομα».

Όπως είπε, τότε είναι που θα «ξεκινήσουν οι προπαραγγελίες».

Να πούμε πως ουσιαστικά πρόκειται για ανταγωνιστικό κινητήρα στον αυστριακό Rotax που χρησιμοποιούν τα τουρκικά drones.

Η αυστριακή εταιρεία, θυγατρική το Ομίλου Bombardier, διέκοψε τις παραδόσεις των κινητήρων της στην Τουρκία.

O κινητήρας των Bayraktar είναι ο αυστριακός Rotax 912.

Ήδη το sportime.gr από τις 18 Οκτωβρίου είχε, πρώτο στην Ελλάδα, αναφερθεί στους αυστριακούς κινητήρες των τουρκικών drones.

Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε κάθε ευκαιρία να τονίζει πως το 80% των όπλων στην Τουρκία παράγεται στην χώρα (σ.σ. κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το νούμερο αυτό) μεταξύ των οποίων και τα Bayraktar, όμως στην πραγματικότητα τα τουρκικά όπλα στηρίζονται σε εισαγμένη τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Εκκρεμεί η επίσημη πρόταση των Ιταλών για τις FREMM Bergamini

Τούρκοι: Σχέδιο των μυστικών υπηρεσιών η θεωρία για σφαγές χριστιανών το 1821

Drones: Η Ελλάδα έφτιαξε κινητήρα για UAV σαν αυτόν των Bayrakatar

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

?>