Έχουν.... ξεφύγει οι Τούρκοι: Αντι-NAVTEX για άσκηση του ελληνικού πυροβολικού στα παράλια της Λήμνου!

Η Άγκυρα εξέδωσε αντι-NAVTEX για ελληνική άσκηση στα παράλια της του νησιού επικαλούμενη συνθήκη που ρυθμίζει τα… Δωδεκάνησα!

Λήμνος: Κάθε όριο προκλητικότητας και παραλογισμού έχουν ξεπεράσει οι Τούρκοι με το θέμα των θαλάσσιων ορίων της χώρας μας.

Λήμνος: Συγκεκριμένα η Τουρκία συνεχίζει να προωθεί τις θέσεις της για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και πλέον εκδίδει αντι-NAVTEX για ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις πυροβολικού ακόμα και στα παράλια των ελληνικών νησιών! Επικαλούμενη μάλιστα συνθήκες που δεν τα αφορούν καν.

Στο πλαίσιο αυτό η Τουρκία εξέδωσε αντι-NAVTEX για άσκηση πυροβολικού της 88 ΣΔΙ στα παράλια της Λήμνου, επικαλούμενη τη συνθήκη των Παρισίων του 1947. Κάλεσε μάλιστα τη χώρα μας να μην πραγματοποιήσει τις παραπάνω ασκήσεις που είναι προγραμματισμένες για αύριο και μεθαύριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λέλα Καραγιάννη: Η ηρωίδα της ελληνικής αντίστασης που γελοιοποίησε τον ναζί βασανιστή της (vids)

Το καθεστώς της Λήμνου ρυθμίστηκε αρχικά από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και στη συνέχεια από τη συνθήκη του Μοντρέ του 1936 όπου επετράπη η στρατιωτικοποίησή της.

Η Λήμνος είναι από τα μεγαλύτερα  σε έκταση νησιά της Ελλάδας, ανήκει στην περιφέρεια του βορείου Αιγαίου και έχει με περίπου 20.000 κατοίκους.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο