Ελλάδα - Γαλλία: Ενισχύεται και άλλο η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία, ταυτόχρονα με άλλες διαδικασίες στήριξης του άξονα.

Ενισχύεται και άλλο η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία, ταυτόχρονα με άλλες διαδικασίες στήριξης του άξονα.

Ελλάδα – Γαλλία: Οι υπογραφές για την προμήθεια των τριών φρεγατών Belharra και των έξι Rafale, αλλά και η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» επιβεβαιώνουν πως οι διμερείς αμυντικές σχέσεις πέρασαν σε άλλη εποχή. Ποια είναι η συνέχεια;

Όπως φαίνεται λοιπόν ήδη προχωρούν οι διαδικασίες συγκροτήσεως του λεγόμενου Ναυτικού Κλιμάκιου Λοριάν, πόλη στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας των φρεγατών και όπου θα ναυπηγηθούν οι τρεις αρχικώς φρεγάτες.

Επικεφαλής θα είναι ανώτερος αξιωματικός, μάχιμος ή συνήθως μηχανικός, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση σε καθημερινή βάση και εκ του σύνεγγυς του προγράμματος ναυπηγήσεως των ελληνικών φρεγατών Belharra.

Η πρώτη είναι προγραμματισμένη να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το πρώτο ήμισυ του 2025. Να σημειωθεί πως τη φρεγάτα αυτή θα την πάρει από την γραμμή παραγωγής για το γαλλικό Ναυτικό, προκειμένου να την παραλάβουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Μάλιστα, θα είναι με τη «γαλλική διαμόρφωση», ενώ οι υπόλοιπες θα φέρουν την κανονική «ελληνική διαμόρφωση».

Ειδήσεις τώρα

Oυκρανία: Έφτασαν οι αδέσποτες νάρκες στον Βόσπορο – Θα περάσουν στο Αιγαίο;

Θάνατος παιδιών στη Πάτρα: Συνταρακτικές αποκαλύψεις – «Η Τζωρτζίνα φοβόταν»

Καιρός: Έρχεται καλοκαίρι!

Συντάξεις: Αυτά τα χρήματα δικαιούστε

Ελλάδα – Γαλλία: Δείτε το ρεπορτάζ που κυκλοφορεί