Δεν «μασάει» με τις απειλές των Τούρκων Έλληνας ε.α. Πετέραρχος και απαντά στο τι θα συμβεί αν η Τουρκία τολμήσει να έρθει μια νύχτα βράδυ.

Δεν «μασάει» με τις απειλές των Τούρκων Έλληνας ε.α. Πετέραρχος και απαντά στο τι θα συμβεί αν η Τουρκία τολμήσει να έρθει μια νύχτα βράδυ.

Τουρκία: Μπορεί συχνά πυκνά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι επιτελείς του να ισχυρίζονται ότι «… θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά», απειλώντας συνεχώς την Ελλάδα, όμως Έλληνας στρατηγός δεν φαίνεται να «ιδρώνει».

Πιο συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης Αντιπτέραρχος ε.α. επίτιμος Διοικητής Αεροπορικής Υποστήριξης, μιλώντας σε «Kontra News» ξεκαθάρισε πως «…η Τουρκία δεν τολμάει να έρθει μια νύχτα όπως λέει. Η Ελλάδα δεν είναι Συρία» ενώ πρόσθεσε πως «… ακόμη κι αν το κάνει θα πάρει το μήνυμα».

Ήδη διαβάσατε στο Sportime πως η χώρα μας δεν έχει καμία σχέση με τη Συρία και το Ιράκ στο οποίο επιτέθηκαν οι Τούρκοι και πως αν επιχειρήσουν να έρθουν στην Ελλάδα θα φάνε «ξύλο».

Έλληνας στρατηγός σοκάρει τους Τούρκους: «Η Τουρκία δεν τολμάει να έρθει μια νύχτα ξαφνικά»

Εξηγώντας την άποψή του ο κ. Πτέραρχος σημείωσε: «Μα οι Τούρκοι δεν έχουν στρατό οργανωμένο. Δεν έχουν Ένοπλες Δυνάμεις οργανωμένες. Δεν έχουν οπλικά συστήματα οργανωμένα. Οπότε όταν έχεις αεροσκάφη F-16 σύγχρονα, έχεις οπλικά συστήματα σύγχρονα, απέναντι έναν στρατό μη οργανωμένο, χωρίς αντιεροπορικά, καταλαβαίνετε αυτό είναι μια αυτοκτονική πράξη. Ολα αυτά που λένε οι Τούρκοι, είναι λόγια, λόγια, λόγια. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη, καλύτερα εξοπλισμένη και η κατάσταση έχει αλλάξει. Το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο για την Τουρκία από το όφελος, σε περίπτωση επίθεσης. Ο Ερντογάν το ξέρει και γι αυτό θα το τολμήσει».

Όντως ο κ. Ιατρίδης έχει δίκιο σε όλα λέει, καθώς η ελληνική αντιαεροπορική άμυνα είναι από τις καλύτερες του ΝΑΤΟ και αυτό το ξέρουν οι Τούρκοι. Τα υπόλοιπα είναι για… τουρκική εσωτερική κατανάλωση, αφού σε λίγο και στην Τουρκία θα διεξαχθούν εκλογές, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάνει στις δημοσκοπήσεις από όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Παράλληλα ο κ. Ιατρίδης χαρακτήρισε a-la-cart, την ευαισθησία που δείχνουν οι χώρες διεθνώς στην εισβολή της Τουρκίας στην Βόρεια Συρία.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι «βράζουν» με τη νέα ελληνοαιγυπριακή συμφωνία για το FIR και το SAR των δύο χωρών, αλλά και για το γεγονός ότι η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» θα προβληθεί σε 700 κινηματογράφους στις ΗΠΑ, αλλά και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με την Τουρκία να κάνει λόγο για ελληνική προπαγάνδα και διαστρέβλωση της ιστορίας.