Έλληνες κομάντο: Οι ΟΥΚάδες των Ενόπλων Δυνάμεων υπερασπίστηκαν τη χώρα απέναντι στην τουρκικές προκλήσεις. Οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, γράφει o Κώστας Σαρικάς στο newpost.gr, με την παρουσία τους πάνω σε νησίδες και βραχονησίδες, μέσα σε ταχύπλοα και μεγαλύτερα πλωτά, σε μεταγωγικά ελικόπτερα και στα αερόστρωμενα ZUBR, σε μικρές ευέλικτες ομάδες, έδωσαν το δικό τους στίγμα τις...

Έλληνες κομάντο: Οι ΟΥΚάδες των Ενόπλων Δυνάμεων υπερασπίστηκαν τη χώρα απέναντι στην τουρκικές προκλήσεις.

Οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, γράφει o Κώστας Σαρικάς στο newpost.gr, με την παρουσία τους πάνω σε νησίδες και βραχονησίδες, μέσα σε ταχύπλοα και μεγαλύτερα πλωτά, σε μεταγωγικά ελικόπτερα και στα αερόστρωμενα ZUBR, σε μικρές ευέλικτες ομάδες, έδωσαν το δικό τους στίγμα τις εβδομάδες της κρίσης και απέδειξαν ότι δίκαια αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πολλαπλασιαστές ισχύος για την Αθήνα.

Ο πιο σημαντικός ίσως αφανής πρωταγωνιστής της πρωτόγνωρης κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων το «καλοκαίρι της κρίσης» ήταν οι Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων και γενικότερα οι Ειδικές Δυνάμεις.

Η έξοδος του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο σήμανε συναγερμό σε όλες τις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων ενώ μεγάλο βάρος ανέλαβαν άμεσα οι αμφίβιοι καταδρομείς σε όλα τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου με κύριο μέλημα την θαλάσσια επιτήρηση 24 ώρες το 24ωρο.

Οι περιβόητοι «ΟΥΚάδες» αναπτύχθηκαν σε κάθε γωνιά του Αρχιπελάγους χωρισμένοι σε ολιγομελείς ομάδες, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος για επιχειρήσεις κρούσης αλλά και για προστασία πλωτών μέσων και παράκτιων εγκαταστάσεων, σημειώνεται.