×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ελληνικά F-35: Μπλόκο της Τουρκίας – Πιέζει τις ΗΠΑ να μη μας τα δώσουν


Διονύσης Αντωνέλλος

Ελληνικά F-35: Μπλόκο της Τουρκίας – Πιέζει τις ΗΠΑ να μη μας τα δώσουν


Ελληνικά F-35: H Τουρκία απειλεί τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει στα ελληνικά F-35 με τα προηγμένα ρωσικά μαχητικά Su-35 ή Su-57.

Σύμφωνα με το topcor.ru, εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας των συνεχιζόμενων διαφορών της Τουρκίας με την Ελλάδα, η Άγκυρα ξεκίνησε συνομιλίες για την απόκτηση ρωσικών μαχητικών Su-35 ενώ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά των ακόμη πιο προηγμένων Su-57.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι Ρώσοι, δεν έχουν γίνει ακόμα παραγγελίες από την Τουρκία για αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη.

Οι Ρώσοι τονίζουν πως η «ικανότητα των Τούρκων να απαντήσουν στα F-35 παραμένει περιορισμένη» αλλά όπως σημειώνουν, η Τουρκία στρέφεται στην Ρωσία όχι μόνο για να μπορέσει να απαντήσει στα ελληνικά F-35 με τα ρωσικά Su-35 ή Su-57, αλλά και για να αναγκάσει τις ΗΠΑ να κόψουν την προμήθεια των F-35 στην Ελλάδα.

«Καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αποτρέψουν την ανάπτυξη των τουρκο-ρωσικών αμυντικών δεσμών, μια τέτοια δράση από την Τουρκία θα μπορούσε να αποτελέσει αποτελεσματικό αποτρεπτικό μέσο κατά της πώλησης πολεμικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς στην Ελλάδα», καταλήγει το ρωσικό reporter.

Οι Τούρκοι ξέρουν πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Rafale, F-16 Viper και F-35 με τον υπάρχοντα στόλο αεροσκαφών που διαθέτουν. Έτσι πιέζουν τις ΗΠΑ με την αγορά ρωσικών μαχητικών, για να αναγκάσουν την Ουάσιγκτον να ακυρώσει την προοπτική να πάρει η Ελλάδα F-35.

Η Τουρκία δεν ήταν μόνο ο μεγαλύτερος ξένος πελάτης στον κόσμο των ΗΠΑ για τα F-35A, αλλά και συμμετέχουσα χώρα στο πρόγραμμα δημιουργίας των μαχητικών. Ο αποκλεισμός της Τουρκίας από το πρόγραμμα μετά την αγορά ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων έβαλε την Τουρκία σε μια αβέβαιη κατάσταση την ώρα που το τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς TF-X έχει άγνωστες προοπτικές.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Sportime Extras