ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνικά υποβρύχια: Όπλισαν με τορπίλες οι Τούρκοι τα P-72 – Θέλουν να βυθίσουν τα 214

Η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Τούρκους ήταν η παρουσία του ελληνικού υποβρυχίου Ματρώζος στο λιμάνι του Καστελόριζου, όταν οι Τούρκοι το έψαχναν στην Ρόδο.
Ελληνικά υποβρύχια: Όπλισαν με τορπίλες οι Τούρκοι τα P-72 – Θέλουν να βυθίσουν τα 214

Ελληνικά υποβρύχια: Οι Τούρκοι όπλισαν με τορπίλες τα νέα τους αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας P-72 ώστε να δείξουν πως μπορούν να βυθίσουν τα 214.

Τα τουρκικά P-72 διαθέτουν προηγμένο σύστημα ραντάρ, μέτρα ηλεκτρονικής υποστήριξης, συστήματα ακουστικής επεξεργασίας και ικανότητα μεταφοράς και πυροδότησης τορπιλών MK46 και MK54.

Toυρκία: Πάνε για 500 FIRTINA-II – Θέλουν να διαλύσουν τα ελληνικά πάντσερ

Οι Τούρκοι θέλουν τα αεροσκάφη αυτά να λάβουν μέρος στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο καθώς και σε πλήγματα επί πλοίων.

Ήδη ένα τέτοιο αεροπλάνο έχει παραδοθεί στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και μέσα στο 2021 θα παραδοθούν δύο ακόμα αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας και ένα αεροσκάφος γενικής χρήσης.

Έξι συνολικά P-72 κατασκευάζει η Τουρκία.

Τα ελληνικά υποβρύχια του ΠΝ αποτελούν έναν μεγάλο πονοκέφαλο για το τουρκικό Ναυτικό, το οποίο πλέον έχει ξεκινήσει ασκήσεις με βολές τορπιλών.

Τουρκικά υποβρύχια: Οι θανάσιμες παγίδες που έχουν στήσει οι Έλληνες στο Αιγαίο

Η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Τούρκους ήταν η παρουσία του ελληνικού υποβρυχίου «Νηρεύς» στο λιμάνι του Καστελόριζου, όταν οι Τούρκοι το έψαχναν στην Ρόδο.

Το υποβρύχιο, μόλις αναδύθηκε στο λιμάνι αποθεώθηκε από τους κατοίκους του Καστελορίζου.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, η μηχανική σάρωση του Radar Ocean Master 400 μπορεί να ανιχνεύσει ένα περισκόπιο υποβρυχίου από υψόμετρο 1.000 ποδιών και 55 χλμ., σε κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Μπορεί επίσης να ανιχνεύσει περιπολικό σκάφος σε μια περιοχή 100 τετραγωνικών μέτρων από υψόμετρο 6.000 ποδιών και απόσταση περίπου 166 χλμ.

Ελληνικά υποβρύχια: Οι Τούρκοι όπλισαν με τορπίλες τα νέα τους αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας P-72 ώστε να δείξουν πως μπορούν να τα βυθίσουν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνικά υποβρύχια: Όπλισαν με τορπίλες οι Τούρκοι τα P-72 – Θέλουν να βυθίσουν τα 214», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.