Ελληνικά ταχύπλοα έφτιαξε η Intracom Defense (IDE) σε συνεργασία με την Barracuda.

Πρόκειται για το πολλαπλών χρήσεων USV-747 το οποίο μπορεί να επιχειρήσει με καιρό άνω των επτά Μποφόρ και έχει εμβέλεια δράσης 500 ναυτικά μίλια.

Τούρκοι: Σοκ στην Άγκυρα – Τώρα κατάλαβαν την απόφαση της Συνόδου Κορυφής

Το USV-747 είναι οπλισμένο με πυροβόλα 40mm και 50αρι πολυβόλο και ελαφρές τορπίλες κατά υποβρυχίων.

To ελληνικό ταχύπλοο μπορεί να επιχειρεί με ανώτερη ταχύτητα 55 κόμβων (σ.σ. ταξιδεύει με 29 κόμβους) και να μεταφέρει από δύο έως 14 (σ.σ. σε ακραίες περιπτώσεις) άτομα προσωπικο.

Όχι και άσχημα τα νέα.

Ελληνικά drone ταχύπλοα έφτιαξε η Intracom Defense (IDE) σε συνεργασία με την Barracuda.

Την ίδια ώρα, ένα μυστικό project αναπτύσσεται από την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει πτήση μητρικού drone με τέσσερα συνοδευτικά σε σμήνος.

Το μυστικό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πάτρας φέρει την ονομασία Lotus και αφορά σε πλήρως ελληνικα drone με δυνατότητα αυτοπροστασίας.

Τα ελληνικής προέλευσης στελθ UAV Lotus, ειδικά σχεδιασμένa για την αποτελεσματική επιτήρηση των συνόρων και την αναγνώριση απειλών, θα συνεργάζονται με τα ελληνικά μαχητικά.

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνία επιχορήγησης 9,7 εκατομμυρίων ευρώ για την χρηματοδότηση του προγράμματος LOTUS – LOW Observable Tactical Unmanned System.

Τούρκοι: Αποκρυπτογράφησαν με τα Bayraktar την άμυνα της Ελλάδας στο Αιγαίο;

Το νέο drone με στελθ ιδιότητες και διαλειτουργικότητα με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ (σ.σ. Link 16) θα αποτελέσει ένα θανάσιμο όπλο στα χέρια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το αόρατο drone θα στέλνει εικόνα σε πραγματικό χρόνο των τουρκικών στόχων στα ελληνικά μαχητικά, τα οποία θα εγκλωβίζουν τους στόχους και θα τους διαλύουν, πετώντας σε απόσταση ασφαλείας από τα τουρκικά αντιαεροπορικά.

Αυτό είναι και το σενάριο που τρέμουν οι Τούρκοι, αφού πλέον τα ελληνικά μαχητικά θα έχουν απεριόριστες δυνατότητες πληγμάτων.