Ελληνοτουρκικά: Αυτή είναι η πιο ανησυχητική ημερομηνία για θερμό επεισόδιο

Αυτό είναι το πιο κρίσιμο χρονικό διάστημα για τις σχέσης Ελλάδας και Τουρκίας.

Φωτιά στα ελληνοτουρκικά επιχείρησε να βάλει για ακόμη μια φορά με τις προκλητικές του δηλώσεις, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για αλλαγή συνόρων, κάνοντας ξεκάθαρες τις σκέψεις που έχει η Τουρκία.

Αυτές τις εξελίξεις κλήθηκε να σχολιάσει στο κανάλι του Open, ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, που έκανε λόγο για μια συγκεκριμένη ανησυχητική ημερομηνία για θερμό επεισόδιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ιατρίδης ανέφερε πως στο βιβλίο του Νταβούτογλου αναφερόταν ξεκάθαρα πως η Τουρκία το 2030 θα αγγίζει σε πληθυσμό τα 100 εκατομμύρια κάτι που σημαίνει πρακτικά πως δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει με τα ήδη υπάρχοντα σύνορα της, απειλώντας με έμμεσο τρόπο την Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο προσπαθεί να εφαρμόσει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Καστελόριζο όμως ταυτόχρονα φανερώνει ο Τούρκος πρόεδρος πως βρίσκεται σε σύγχυση.

Το γεγονός ότι σύσσωμος ο Τουρκικός τύπος ακολουθεί πιστά και τάσσεται στο πλευρό της επικοινωνιακής γραμμής που έχει θέσει ο Ερντογάν προκαλεί προβληματισμό στην Αθήνα, καθώς έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν για τις κατακτητικές τους τάσεις στην Ψέριμο.

Ελληνοτουρκικά: Αυτή είναι η πιο ανησυχητική ημερομηνία για εμάς

Όπως τόνισε ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης το καλοκαίρι δεν θα κάνει επεισόδιο η Τουρκία καθώς θέλει τα χρήματα από τους τουρίστες.

Η πιο επίφοβη και ανησυχητική ημερομηνία για εμάς σημείωσε πως είναι προς το τέλος του Σεπτεμβρίου που συμπληρώνεται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Επειδή ο Ερντογάν αρέσκεται σε συμβολισμούς και επειδή ενδέχεται να πάει σε εκλογές, εκεί θα προσπαθήσει να κάνει κάποια επικοινωνιακά παιχνίδια ούτως ώστε να ανεβάσει τα χαμηλά ποσοστά της δημοτικότητας του στο εσωτερικό της χώρας.

Μέσω του ανθελληνισμού επιθυμεί να συσπειρώσει τον λαό του και να ανεβεί σε αριθμούς που θα τον διατηρήσουν στην προεδρία της γειτονικής χώρας καθώς αντιλαμβάνεται πως το τέλος του από αυτήν πλησιάζει επικίνδυνα.

Δείτε τα όσα είπε ο Κων. Ιατρίδης στο κανάλι του Open: