ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Αυτό φοβάται ο Ερντογάν και δεν θέλει ελληνικά πυροσβεστικά στην Τουρκία

Αυτό φοβάται ο Ερντογάν και δεν θέλει ελληνικά πυροσβεστικά παρά το γεγονός πως οι φονικές πυρκαγιές καίουν ανεξέλεγκτες
Ελληνοτουρκικά: Αυτό φοβάται ο Ερντογάν και δεν θέλει ελληνικά πυροσβεστικά στην Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Αυτό φοβάται ο Ερντογάν και δεν θέλει ελληνικά πυροσβεστικά στην Τουρκία παρά το γεγονός πως οι φονικές πυρκαγιές καίουν ανεξέλεγκτες και η Ελλάδα έχει δηλώσει από τις πρώτες χώρες την διάθεσή της να βοηθήσει.

Η τουρκική κυβέρνηση δέχεται σφοδρά πυρά για τις δυνατότητές της να προστατεύσει την χώρα από τις πυρκαγιές.

Μάλιστα μεγάλος ντόρος έγινε στην Τουρκία από την είδηση πως η χώρα διαθέτει μόλις τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Η τουρκική κυβέρνηση διέθεσε μεγάλο ύψος κονδυλίων που προορίζονταν για την αγορά και την συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών της χώρας (σ.σ. το 2016 είχε 19 πυροσβεστικά αεροσκάφη) στον τομέα των τουρκικών drones.

Tελικά η τουρκική πολιτική αποδείχτηκε καταστροφική για την χώρα, αφού η Άγκυρα δεν μπορεί να ελέγξει τα πύρινα μέτωπα που ξεσπούν το ένα μετά το άλλο.

Η λαϊκή κατακραυγή είναι μεγάλη και Τούρκοι πολίτες ζητούν από την κυβέρνησή τους να δεχθεί την εξωτερική βοήθεια.

Οι Τούρκοι στέλνουν μηνύματα στο Twitter και ζητούν από την Ελλάδα να επιμείνει στην αποστολή βοήθειας στην χώρας τους, αφού όπως τονίζουν η κατάσταση είναι τραγική, ενώ δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για τις επιδόσεις των Ελλήνων πυροσβεστών και τον αριθμό των μέσων πυρόσβεσης που διαθέτει η Αθήνα.

Ελληνοτουρκικά: Αυτό φοβάται ο Ερντογάν και δεν θέλει ελληνικά πυροσβεστικά στην Τουρκία παρά το γεγονός πως οι φονικές πυρκαγιές καίουν ανεξέλεγκτες

Η Τουρκία έχει δεχθεί την βοήθεια από το Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία, ενώ μετά από αίτημα της Άγκυρας στην Ε.Ε. στάλθηκαν στην χώρα δύο πυροσβεστικα αεροπλάνα από την Ισπανία και ένα από την Κροατία.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε στο Twitter σε όλους τους ομολόγους του που του έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης, εκτός από έναν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν απάντησε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ελληνοτουρκικά: Αυτό φοβάται ο Ερντογάν και δεν θέλει ελληνικά πυροσβεστικά στην Τουρκία

Η Τουρκία φαίνεται πως δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση βοήθεια από την Ελλάδα και ο λόγος μάλλον είναι η υποδοχή που θα επιφυλάξει μερίδα του τουρκικού πληθυσμού των πληγώμενων περιοχών στις ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις και μέσα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα ήθελε με τίποτα να δει Τούρκους πυρόπληκτους να χειροκροτούν τις ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η εμπειρία των Ελλήνων πυροσβεστών και η ικανότητα των Ελλήνων πιλότων αποτελούν εχέγγυο επιτυχούς αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών.

Η τουρκική ηγεσία με την βοήθεια Ελλήνων στον κουρασμένο από την καταστροφή τουρκικό λαό θα χάσει το αφήγημα των «κακών Ελλήνων».

Ελληνοτουρκικά: Αυτό φοβάται ο Ερντογάν και δεν θέλει ελληνικά πυροσβεστικά στην Τουρκία

Έτσι, σκεπτόμενη όλα αυτά η τουρκική ηγεσία δεν απαντά «ναι» στο ελληνικό αίτημα βοήθειας.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Γελάνε οι Τούρκοι με τα τουρκικά πυροσβεστικά – Δείτε με τι σβήνουν τις φωτιές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Αυτό φοβάται ο Ερντογάν και δεν θέλει ελληνικά πυροσβεστικά στην Τουρκία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.