ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Αυτό είναι το νέο «όπλο» των τούρκων στο Αιγαίο – Το σχέδιο για να χτυπήσουν την Ελλάδα

Έρχεται το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB3, διάδοχος του TB2, που «πρωταγωνίστησε» στις συγκρούσεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Λιβύης.
Ελληνοτουρκικά: Αυτό είναι το νέο «όπλο» των τούρκων στο Αιγαίο – Το σχέδιο για να χτυπήσουν την Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Την ώρα που η Τουρκία καμαρώνει για το νέο της πύραυλο με τον οποίο απειλεί την Ελλάδα, η Baykar Defense αναπτύσσει τώρα το νέο της μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB3.

Η τουρκική αμυντική εταιρεία, γνωστή για την κατασκευή και ανάπτυξη του drone Bayraktar TB2, που «πρωταγωνίστησε» στις συγκρούσεις του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, της Λιβύης και πιο πρόσφατα στην Ουκρανία, έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το επερχόμενο drone για χρήση από το πολεμικό ναυτικό της χώρας.

Πρόκειται λοιπόν ως μια σημαντικά μεγαλύτερη εκδοχή του ΤΒ2 με μικτό βάρος απογείωσης 1.450 κιλά (με το TB2 να είναι στα 650), με ικανότητα παραμονής στο αέρα 24 ώρες, αναδιπλούμενες πτέρυγες ώστε να είναι διαχειρίσιμο στο περιβάλλον του Anadolu, και με αυξημένο μέγιστο ύψος πτήσης.

Η μεγάλη αύξηση βάρους και η νύξη για μεγαλύτερο μέγιστο υψόμετρο κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει και αλλαγή κινητήρα με κάποιον ισχυρότερο και βέβαια μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα οπλικών συστημάτων και συστημάτων επιτήρησης και στόχευσης, καθώς σε σχετικό slide φαίνονται 6 σημεία ανάρτησης κάτω από τις πτέρυγες.

Από πλευράς κινητήρων πάντως υπάρχουν προγράμματα τουρκικής ανάπτυξης και κατασκευής αλλά και κανάλι επικοινωνίας με την ουκρανική εταιρία Motor Sich η οποία προς το παρόν προμηθεύει με κινητήρες turboprop το Akinci, δηλαδή το δικινητήριο drone της Baykar.

Παράλληλα, το TB3 θα μπορεί από το Anadolu να δρα συνεργατικά με το MIUS, το οποίο επίσης προορίζεται να ενταχθεί στο πλοίο.

Όλα αυτά φυσικά, με την γείτονα χώρα να φαίνεται πωςδοκίμασε επιτυχώς τοντουρκικό βαλλιστικό πύραυλο TAYFUN (Typhoon).

Ελληνοτουρκικά: Αυτό είναι το νέο «όπλο» των τούρκων στο Αιγαίο

https://youtu.be/4RUE5gHRRHI

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Αυτό είναι το νέο «όπλο» των τούρκων στο Αιγαίο – Το σχέδιο για να χτυπήσουν την Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.