ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Αυτό τρέμουν στην Τουρκία – Αρχίζουν και το μαρτυρούν!

Ο μεγάλος φόβος των Τούρκων για τα F-16 - Τρέμουν στην Άγκυρα
Ελληνοτουρκικά: Αυτό τρέμουν στην Τουρκία – Αρχίζουν και το μαρτυρούν!

Σκούρα τα βρίσκει η Τουρκία στα ελληνοτουρκικά ζητήματα καθώς η ενίσχυση με τα F-16 δεν έρχεται και πλέον στη γειτονική χώρα επικρατεί ένα αίσθημα απαισιοδοξίας για το συγκεκριμένο θέμα.

Μπορεί οι τούρκοι να συνεχίζουν τις προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας με νέες υπερπτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όμως γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι πως δεν αποτελούν κάτι παραπάνω από κινήσεις εντυπωσιασμού.

Η Τουρκία ανησυχεί έντονα για τα F-16 και τη μη ενίσχυση της τη στιγμή που η Ελλάδα δυναμώνει και την αφήνει πλέον πολλά βήματα πίσω της.

Ελληνοτουρκικά: Αυτό τρέμουν στην Τουρκία – Αρχίζουν και το μαρτυρούν!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παλεύει προκειμένου να πείσει τις ΗΠΑ να δώσουν το πράσινο φως για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών όμως ακόμη κι αν αυτό συμβεί, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για την Τουρκία είναι τεράστιο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, ακόμη κι αν οι ΗΠΑ δώσουν «πράσινο φως» για τα F-16, τα πρώτα θα φτάσουν το 2028.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα θα είναι πολύ πιο μπροστά από το αντίστοιχο των τούρκων, κάτι το οποίο τρέμουν στην Άγκυρα.

Έως το 2028, η Ελλάδα θα έχει παραλάβει 120 F-16, 24 Rafale και θα έχουν έρθει και οι φρεγάτες Belharra ενώ οι Τούρκοι θα περιμένουν ακόμη τα F-16.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.