Ελληνοτουρκικά: Αγωνία των Τούρκων για τα Rafale που θα αποκτήσει η Ελλάδα, με την Άγκυρα να ψάχνει τρόπους να αποκρυπτογραφήσει τα νέα ελληνικά μαχητικά.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως με την προσθήκη των Rafale η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα βάλει έναν ισχυρό παράγοντα στο οπλοστασιό τους, ο οποίος για τους Τούρκους χαρακτηρίζεται και ως άγνωστος Χ.

Έτσι, η Άγκυρα στράφηκε στο συμμαχικό της Κατάρ για βοήθεια. Οι Καταριανοί διαθέτουν επίσης Rafale, τα οποία συμφωνήθηκε να σταθμεύσουν στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να μελετήσουν τα γαλλικά μαχητικά, τα οποία από τον Σεπτέμβριο (σ.σ. το πρώτο) θα πετούν με τα ελληνικά χρώματα.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Rafale, ο οπλισμός τους και το μεγάλο επιχειρησιακό εύρος τους, έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην Άγκυρα η οποία θέλει να βρει τρόπους αντιμετώπισής τους.

Η Άγκυρα άσχετα με το τι γράφεται και λέγεται στα ελεγχόμενα από την τουρκική κυβέρνηση Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, τρέφει μεγάλη εκτίμηση στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Θυμάστε τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπτέραρχου Ερντογάν Καρακούς κατά την διάρκεια της κρίσης μεταξύ Ελλάδα ς και Τουρκία πέρσι το καλοκαίρι, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως αν η ελληνική Πολεμική Αεροπορία επιδιώξει χτύπημα στην Τουρκία, τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά για τους Τούρκους. Και τότε δεν υπήρχαν τα Rafale στην φαρέτρα των ελληνικών όπλων.

Ο συνδυασμός Rafale με Μeteor της Ελλάδας ο καλύτερος στην Ευρώπη ενώ η αυτόνομη καθοδήγηση (fire and forget) του πυραύλου Meteor κάνει τον πύραυλο τον πιο φονικό στην περιοχή.

Mε τους πυραύλους Meteor τα Rafale θα μπορούν να χτυπήσουν τα τουρκικά πριν ακόμα μπουν στο Αιγαίου, μόλις ξεμυτίσουν από τα τουρκικά παράλια.

Να τονίσουμε πως ένα ελληνικό Rafale θα μπορεί να πετά ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους, για πλήγματα βαθιά εντός της εχθρικής ενδοχώρας.

Μάλιστα, μόλις 20-30 χλμ δυνατότητα αντίδρασης θα δίνουν τα ελληνικά Rafale στους επιλεγμένους προς καταστροφή στόχους.

Σε συνεργασία με το Spectra τα ελληνικά Rafale θα μπορούν να τυφλώσουν τα τουρκικά ραντάρ και να χτυπήσουν βαθιά μέσα στην Τουρκία.

Σύμφωνα δε με τον Τούρκο πιλότο, με τον λογαριασμό στο Twitter με το όνομα Fth, αν η Ελλάδα ξεκινήσει να επιχειρεί με Rafale και F-35 τότε θα είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν οι Τούρκοι πιλότοι τους Έλληνες, γιατί απλά δεν θα τους βλέπουν.

«Εμείς θα κάνουμε… χαρωπά την βόλτα μας και αυτοί θα μας λοκάρουν από μακριά χωρίς να τους βλέπουμε. Το χειρότερο που μπορείς να πάθεις στον αέρα είναι να σε λοκάρουν χωρίς να βλέπεις τον κίνδυνο» υποστηρίζει.

Διαβάστε επίσης:

Στο χειρότερο σημείο τους οι Ελληνογερμανικές σχέσεις λόγω Άγκυρας

Μάχη Γαλλίας και Μ.Βρετανίας για τις φρεγάτες – Η Ελλάδα κυρίαρχη στο Αιγαίο