Ελληνοτουρκικά: Ακταιωρός πλησιάζει ελληνικό αλιευτικό στα Ίμια! (vid)


Κώστας Παπαδόπουλος

Ελληνοτουρκικά: Ακταιωρός πλησιάζει ελληνικό αλιευτικό στα Ίμια! (vid)


Ελληνοτουρκικά: Mία ακόμη τουρκική πρόκληση σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στα Ίμια. Τουρκική ακταιωρός με αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πλησίασε αλιευτικό από την Κάλυμνο σε «απόσταση αναπνοής» από την πλώρη του.

Mην ξεχνάμε πως πριν λίγες ημέρες, ένα τουρκικό περιπολικό σκάφος, συγκρούστηκε με σκάφη του Λιμενικού μας, στην περιοχή κοντά στα Ίμια.

Ακολουθεί περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που προσπαθεί να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρό. Δυστυχώς τα τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προκλήσεις του με επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούν δημιουργώντας προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καταστρέφουν αλιευτικά εργαλεία, ενώ οι ενέργειες τους εγκυμονούν και τον κίνδυνο προκλήσεως ακόμη και θερμού επεισοδίου με σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, σύμφωνα με το kalymnosnews.gr.

Tο video από τη σημερινή πρόκληση είναι χαρακτηριστικό. Aκούστε την θυμωμένη και οργισμένη αντίδραση των Καλύμνιων ψαράδων και τα «γαλλικά» κατά των Τούρκων.

Είναι ξεκάθαρο πως η Άγκυρα δημιουργεί πλέον στη περιοχή τετελεσμένα. Το ζήτημα είναι τι κάνει η Αθήνα; Μέχρι πότε θα παρακολουθεί την Τουρκία; Τι πάμε να κάνουμε στις διερευνητικές, όταν ξεκάθαρα οι Τούρκοι αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία;

Ελληνοτουρκικά: Δείτε το νέο περιστατικό στα Ίμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ραπτόπουλος για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Ένα ματς στο οποίο πολλοί έγιναν ρόμπες!»

Κορονοϊός – Ελλάδα: 599 νέα κρούσματα, 328 οι διασωληνωμένοι


Sportime Extras