ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ανεβάζει ξανά την ένταση ο Ερντογάν – Βγάζει το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στην Μεσόγειο!

Κλιμακώνει εκ νέου την ένταση η Άγκυρα, καθώς το πλοίο-γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» βγαίνει και πάλι στη Μεσόγειο!
Ελληνοτουρκικά: Ανεβάζει ξανά την ένταση ο Ερντογάν – Βγάζει το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στην Μεσόγειο!

Ελληνοτουρκικά: Τι και αν δεν άρεσε σε όλους τους Τούρκους η κίνηση του Ερντογάν με το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν»; Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει το κρεσέντο προκλήσεων, βγάζοντάς το και πάλι στη Μεσόγειο!

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Hurriyet προβάλλει τις δηλώσεις του διευθυντή της Εταιρείας Πετρελαίου της Τουρκίας (TPAO), Μελίχ Χαν Μπιλγκίν.

Ο ίδιος ανέφερε πως το πλοίο-γεωτρύπανο βρίσκεται για ετοιμασίες στο λιμάνι Τάσουτζου και το επόμενο διάστημα θα βγει στη Μεσόγειο για έρευνες:«σε κάθε γωνιά της Γαλάζιας Πατρίδας» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε έχει καταρτιστεί ήδη ο προγραμματισμός των εργασιών του «Αμπντουλχαμίντ Χαν», που θα πραγματοποιηθούν με νέες σύγχρονες τεχνικές, χωρίς όμως να αποκαλύψει τα σημεία που θα κινηθεί το πλωτό γεωτρύπανο και εάν αφορούν περιοχές που Ελλάδα και Κύπρος προβάλουν έντονες ενστάσεις.

Η νέα αντίληψη της έρευνας για πόρους υδρογονανθράκων βασίζεται, όπως αναφέρει ο Μπιλκγίν, πάνω στη δομή του στρώματος του αλατιού κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας, το οποίο σχηματίστηκε πριν από 5 εκατομμύρια χρόνια στη Μεσόγειο. Οι ειδικοί θεωρούν ότι μερικές φορές υπάρχει αέριο μεταξύ των στρωμάτων αλατιού.

Να σημειωθεί πως το περασμένο καλοκαίρι ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» σύμβολο υπεράσπισης των τουρκικών συμφερόντων στη Μεσόγειο

Φυσικά, η προαναγγελία της νέας εξόδου του γεωτρύπανου έρχεται λίγες μέρες μετά την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για τον καθορισμό των περιοχών Έρευνας και Διάσωσης, οι οποίες ταυτίζονται πλέον με τα FIR Αθήνας και Καΐρου.

Όλα αυτά βέβαια, την ώρα που η ελληνοαιγυπτιακή άσκηση «Μέδουσα 12» προκαλεί «εγκεφαλικά» στον Ερντογάν, ενώ παράλληλα έφτασε η ώρα που έτρεμαν οι Τούρκοι, αφού θα δουν για πρώτη φορά μπροστά τους τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας.

Ελληνοτουρκικά: Ανεβάζει ξανά την ένταση ο Ερντογάν – Βγάζει το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στην Μεσόγειο!

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>