ΤΩΡΑ 02:48 • Εορτολόγιο Κυριακή 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 01:55 • Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: «Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους» 01:44 • Αερωπός – ΠΑΟΚ 19-27: Κυρίαρχος στην Έδεσσα 01:42 • Μύκονος: Τραγωδία για ηλικιωμένο άνδρα – Υπέστη καρδιακό κι έπεσε σε χαράδρα 01:29 • Κορονοϊός: Αρχές Μαρτίου εγκρίνει η Ευρώπη το εμβόλιο της Johnson & Johnson 01:16 • Κορονοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο Σωτηρία – Τέλος τα κρεβάτια ΜΕΘ Sportime Latest News

Ελληνοτουρκικά: «Άνοιγμα» των ΗΠΑ στην Ελλάδα!


Λευτέρης Παυλίδης

Ελληνοτουρκικά: «Άνοιγμα» των ΗΠΑ στην Ελλάδα!


Ελληνοτουρκικά: Ως προτεραιότητα έθεσε ο ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Aντονι Μπλίνκεντην την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών ασφαλείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Ελληνοτουρκικά: Δίνοντας την απάντησή του σε γραπτή ερώτηση του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο υποψήφιος υπουργός χαρακτήρισε σημαντική τη σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας για τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράστηκε θετικά για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο τριμερές σχήμα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ (3+1).

Η ερώτηση του γερουσιαστή Μενέντεζ: «Στο προηγούμενο Κογκρέσο ηγήθηκα της προσπάθειας για την υπερψήφιση του Νόμου για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο (EastMed Act).

Ο νόμος προβλέπει μια νέα στρατηγική που βασίζεται στη συνεργασία των ΗΠΑ με τις τρεις δημοκρατίες της περιοχής, την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Πώς θα συνεχίσετε να ενισχύετε τις επενδύσεις που περιγράφονται στον νόμο και περαιτέρω τις κρίσιμες σχέσεις ασφάλειας με την Ελλάδα και την Κύπρο;».

Απάντηση Μπλίνκεν

Απάντηση Αντονι Μπλίνκεν: «Εάν επικυρωθεί ο διορισμός μου, ανυπομονώ να εξετάσω περαιτέρω αυτήν τη νομοθεσία και να συνεργαστώ με το Κογκρέσο και τους συναδέλφους σε όλες τις υπηρεσίες για την υποστήριξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου.

«Η σχέση ασφάλειας ΗΠΑ – Ελλάδας είναι σημαντική για τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει αυξηθεί σημαντικά καθώς οι διμερείς δεσμοί έχουν βελτιωθεί, ξεκινώντας από την κυβέρνηση Ομπάμα-Μπάιντεν.

«Εάν επικυρωθεί ο διορισμός μου, θα εργαστώ για να συνεχίσω την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, καθώς και της Κύπρου».

Πηγή: pentapostagma.gr

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras