Ελληνοτουρκικά: Ανιστόρητος ο Ερντογάν - Έγινε ρεζίλι για την Τριπολιτσά

Τα μπέρδεψε ο Ερντογάν με την Τριπολιτσά και έγινε διεθνώς ρεζίλι!

Ελληνοτουρκικά: Ανιστόρητος αποδεικνύεται ο Ερντογάν που τα έκανε κυριολεκτικά μαντάρα με την μάχη της Τριπολιτσά και κατάφερε να εκτεθεί τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τη Σφαγή της Τριπολιτείας, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, κατά την οποία χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα και βάρβαρα».

Μάλιστα την συγκεκριμένη ανάρτηση συνόδευε και σχετική φωτογραφία.

Όμως η συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν από την μάχη των Τούρκων στο Πετροβαραντίν.

Ελληνοτουρκικά: Ανιστόρητος ο Ερντογάν – Έγινε ρεζίλι για την Τριπολιτσά

Ελληνοτουρκικά: Ανιστόρητος ο Ερντογάν - Έγινε ρεζίλι για την Τριπολιτσά

Και στις δυο μάχες οι Τούρκοι έχασαν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έγινε ρεζίλι για την φωτογραφία που χρησιμοποίησε, αφού φαίνεται πως όχι μόνο… ξεχνά αλλά μάλλον ούτε που έχει ακούσει κάτι για Τριπολιτσά.

Η Μάχη του Πετροβαραντίν, γνωστή και ως Μάχη του Πιτερβαρντάιν, έλαβε χώρα στις 5 Αυγούστου 1716 κατά τη διάρκεια του Αυστροτουρκικού πολέμου, όταν ο Οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το ελεγχόμενο από τους Αψβούργους φρούριο Petrovaradin στα στρατιωτικά σύνορα της μοναρχίας των Αψβούργων (σήμερα Novi Sad, Vojvo, Σερβία ).

Οι Οθωμανοί προσπάθησαν να καταλάβουν το Πετροβαραντίν, το λεγόμενο Γιβραλτάρ στον Δούναβη, αλλά γνώρισαν μια μεγάλη ήττα από στρατό το μισό του δικού τους, παρόμοια με την ήττα που είχαν βιώσει το 1697 στη Ζέντα.

Ο Οθωμανός Μεγάλος Βεζίρης Νταμάντ Αλή Πασάς τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο οθωμανικός στρατός έχασε 20.000 άνδρες και 250 όπλα από τον στρατό των Αψβούργων με επικεφαλής τον Στρατάρχη Ευγένιο της Σαβοΐας.

Με την άλωση της Τριπολιτσάς εδραιώθηκε η δυναμική της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι έφερε την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων.

Πηγή: Geostratigika.gr