ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη πρόκληση από τουρκικά ΜΜΕ – «Υπό κατοχή η Ψέριμος»

Κλιμακώνουν το αρνητικό κλίμα τα τουρκικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα διατηρεί παράνομα στην κατοχή της την Ψέριμο.
Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη πρόκληση από τουρκικά ΜΜΕ – «Υπό κατοχή η Ψέριμος»

Την προκλητική της στάση στα ελληνοτουρκικά διατηρεί η Τουρκία που ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους.

Εδώ και ημέρες η Τουρκία επιχειρεί να πιέσει επικοινωνιακά την Ελλάδα με φόντο την παρουσία στρατού στα ελληνικά νησιά.

Όπως διαβάσατε στο Sportime, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει νέο μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία με τον στόχο να είναι απλός και ξεκάθαρος.

Αυτή τη φορά τα τουρκικά ΜΜΕ ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας καθώς υποστήριξαν πως η Ψέριμος είναι υπό ελληνική κατοχή.

Αφορμή για αυτό το νέο κρεσέντο ανθελληνισμού στάθηκε η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Φλώρου σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας.

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη πρόκληση από τουρκικά ΜΜΕ – «Υπό κατοχή η Ψέριμος»

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, εκτός από την Ψέριμο, οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν και την Γαύδο ως νησί που είναι υπό αμφισβήτηση.

Μάλιστα, η επίσκεψη του ΑΓΕΕΘΑ σε αυτά τα νησιά αποτέλεσε μια κατά φαντασία πρόκληση για τη γειτονική χώρα που θέτει και πάλι θέμα αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας.

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί στους Τούρκους το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει την Άμυνά της, εν αντιθέσει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνεχώς η Άγκυρα αναφορικά με τα εξοπλιστικά της προγράμματα.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα μέσα της Τουρκίας ασχολούνται σε καθημερινή βάση με το τι προμηθεύεται η Ελλάδα, πως σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει, ακόμη και με το κόστος τους.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη πρόκληση από τουρκικά ΜΜΕ – «Υπό κατοχή η Ψέριμος»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.