ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη πρόκληση του Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά

Άκρως προκλητικός και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν προκειμένω με αφορμή την επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Ελληνοτουρκικά: Άκρως προκλητικός και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν προκειμένω με αφορμή την επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ελληνοτουρκικά: Άκρως προκλητικός και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν προκειμένω με αφορμή την επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

«Χρόνια Πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μίας από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία μας. Τιμούμε τον σουλτάνο Μωάμεθ, ο οποίος με την ευλογία του προφήτη κληροδότησε τον πολιτισμό στη μοναδική αυτή πόλη.

Ο Μωάμεθ είπε ότι ‘η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τι σπουδαίος στρατηγός ο στρατηγός που θα την κατακτήσει, πόσο μεγάλος στρατός είναι αυτός ο στρατός’», έγραψε στο Twitter ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, έπειτα από τα εγκαίνια του τεμένους στην πλατεία Ταξίμ, ο Ερντογάν διάβασε στίχους από το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά σε μαθητές ισλαμικών σχολείων.

Παράλληλα, με έναν κακόγουστο συνδυασμό φωτορυθμικών και προκλητικών μηνυμάτων πάνω από την Αγιά Σοφιά, επέλεξε η Τουρκία να «γιορτάσει» τα 568 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Κατά τη διάρκεια της «εκδήλωσης» ακούστηκε και μήνυμα «ευχαριστούμε τον πρόεδρο Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί».

Λίγο αργότερα πάνω από το βυζαντινό μνημείο εμφανίστηκε ξαφνικά, μέσω οπτικοακουστικής τεχνολογίας, ο Μωάμεθ ο Πορθητής και επιγραφή 1453.

«Ο ενθουσιασμός της κατάκτησης συνεπήρε τις καρδιές των νέων μας. Ανοίγοντας την Αγία Σοφία για λατρεία, προστατεύσαμε την κληρονομιά των προγόνων μας», είπε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Ερντογάν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τουρκία: Σκληρό χτύπημα των Βρετανών στον Ερντογάν

Έρχεται ρύθμιση 420 δόσεων σε παλιές και νέες οφειλές – Πώς θα γίνεται

Επιδόματα – συντάξεις: Όλες οι καταβολές από ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ και Υπουργείο Εργασίας

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ