ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη τουρκική πρόκληση ανήμερα των Θεοφανίων – Αμφισβητούμενη η Γαύδος!

Οι Τούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι στην τακτική των προκλήσεων ακόμα και την ημέρα των Θεοφανείων, βάζοντας στο στόχαστρο τη Γαύδο!
Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη τουρκική πρόκληση ανήμερα των Θεοφανίων –  Αμφισβητούμενη η Γαύδος!

Ελληνοτουρκικά: Δεν πέρασαν καλά-καλά λίγες ώρες από την παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στο Φαρμακονήσι και τα Τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν σταθερά στο κρεσέντο των προκλήσεων!

Αφού πρώτα υποστήριξαν ότι η Ελλάδα διατηρεί παράνομα στην κατοχή της την Ψέριμο, τώρα έβαλαν στο στόχαστρο και τη νήσο Γαύδο νότια της Κρήτης.

Ειδικότερα, ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός Haber Global αναφέρεται με ρεπορτάζ του στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαύδο, χαρακτηρίζοντάς την ως προβοκάτσια. Αιτιολογεί δε την θέση του εξηγώντας πως πρόκειται για ένα από τα νησιά με αμφισβητήσιμο καθεστώς, το οποίο η Ελλάδα εξόπλισε.

«Για ποιο λόγο όμως ο Μητσοτάκης δεν θέλει οι ημερομηνίες των εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία να είναι κοντά;» αναρωτιέται η δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού.

«Διότι στην Ελλάδα, στο διάστημα του 1,5 μηνός ανάμεσα στις δύο εκλογές, θα υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης ανησυχεί πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα είναι αδύναμη και ανίσχυρη απέναντι στην Τουρκία», απαντάει η ίδια.

Και προσθέτει πως «Ο Έλληνας ηγέτης, από την άλλη, συνεχίζει τις προβοκάτσιες. Αποφάσισε να επισκεφτεί το νησί Γαύδος που βρίσκεται στα νότια της Κρήτης». Για να επισημάνει ότι «Το νησί Γαύδος που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης είναι ένα από τα νησιά με αμφισβητήσιμο καθεστώς. Αλλά η Ελλάδα το εξόπλισε».

Ας μην ξεχνάμε φυσικά πως οι Τούρκοι θέλουν να απλώσουν χέρι ακόμα και εκεί, μιας και ανήκει στο… ευρύτερο πλαίσιο της αμφισβήτησης την ελληνικότητα νησιών.

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη τουρκική πρόκληση ανήμερα των Θεοφανίων – Αμφισβητούμενη η Γαύδος!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη τουρκική πρόκληση ανήμερα των Θεοφανίων – Αμφισβητούμενη η Γαύδος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.