Ελληνοτουρκικά: Απίστευτο! Τούρκος ναύαρχος αδειάζει την Τουρκία


Διονύσης Αντωνέλλος

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτο! Τούρκος ναύαρχος αδειάζει την Τουρκία


Ελληνοτουρκικά: Θέλοντας να στραφεί ενάντια στην Αίγυπτο, Τούρκος ναύαρχος ουσιαστικά άδειασε την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή της τουρκικής «Γαλάζιας Πατρίδας», Τσεμ Γκιουρντενίζ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχουν μόνο οικονομική δύναμη ενώ η Γαλλία είναι πολύ αδύναμη για να αντιμετωπίσουν τα εσωτερικά της προβλήματα.

Ελληνοτουρκικά: 300 Hellfire η τρομακτική απάντηση στην Τουρκία αν στείλει Gezgin

Αποτέλεσμα αυτών είναι ΗΑΕ και Γαλλία να μπορούν, όπως υποστηρίζει, επί της ουσίας να βοηθήσουν λίγο την Ελλάδα.

Ενδιαφέρον έχουν επίσης οι απόψεις του Τσεμ Γκιουρντενίζ αναφορικά με την Αίγυπτο.

Όπως αναφέρει ο Τούρκος ναύαρχος ε.α., το Κάιρο κάνει «παράσταση» με την άσκηση Medusa 2020 αφού, «δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία να γίνει μία χώρα ναυτική δύναμη σε σύντομο χρονικό διάστημα αγοράζοντας ακριβά πολεμικά πλοία και υποβρύχια».

Επί της ουσίας ο Τούρκος ναύαρχος, άθελά του, «ξηλώνει» το αφήγημα της ναυτικής δύναμης για την Τουρκία, η οποία με την αγορά ακριβών πλοίων και υποβρυχίων θεωρεί πως είναι ναυτική δύναμη στην Μεσόγειο.

Oruc Reis: Η άγνωστη μάχη των ιπτάμενων ελληνικών και τουρκικών ραντάρ

Όμως όπως αποδείχτηκε από την ελληνοτουρκική κρίση κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αφού όντως, στο τέλος της ημέρας η ναυτοσύνη είναι αυτή που μετράει σε μεγάλο βαθμό, και στην ναυτοσύνη οι Τούρκοι δεν το έχουν.

Αποτέλεσμα της έλλειψης ναυτοσύνης είναι η τρύπα στο Kemal Reis, το κυνήγι στα τουρκικά υποβρύχια, ο αιφνιδιασμός της φρεγάτας Κουντουριώτης στο Oruc Reis και την συνοδεία του, ο αποκλεισμός του Καστελόριζου για το ελληνικό ναυτικό κ.ο.κ.


Sportime Extras