ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ προκλήσεων – Χιλιάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου το 2022

Φωτιά στα ελληνοτουρκικά προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει η Τουρκία.
Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ προκλήσεων – Χιλιάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου το 2022

Την προκλητική της στάση στα ελληνοτουρκικά διατηρεί η Τουρκία που ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους.

Εδώ και ημέρες η Τουρκία επιχειρεί να πιέσει επικοινωνιακά την Ελλάδα με φόντο την παρουσία στρατού στα ελληνικά νησιά.

Όπως διαβάσατε στο Sportime, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει νέο μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία με τον στόχο να είναι απλός και ξεκάθαρος

Κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα. θεωρούν υπαρκτό το ενδεχόμενο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιλέξει σύντομα να κάνει ένα θερμό επεισόδιο στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ προκλήσεων – Χιλιάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου το 2022

Την ίδια στιγμή, το μπαράζ προκλήσεων με χιλιάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από την τουρκική πλευρά συνεχίζεται με τα επίσημα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, να προκαλούν σοκ.

Πιο συγκεκριμένα, πριν ακόμη βγει το τρέχον έτος του 2022, οι τούρκοι έχουν προχωρήσει σε πάνω από 10.000 υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 2020 που θεωρήθηκε ως ακόμη μια χρονιά προκλητικότητας, είχαν σημειωθεί μόλις 4.600 υπερπτήσεις, με τη διαφορά να είναι τεράστια.

Παράλληλα η προκλητικότητα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ακόμη και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων δείγμα των προθέσεων του Ερντογάν ενόψει της συνέχειας και όσο πλησιάζουν οι εκλογές στη γειτονική χώρα.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.