×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο


Κώστας Παπαδόπουλος

Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο


Ελληνοτουρκικά: H μία πρόκληση διαδέχεται την άλλη, από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο φέρνοντας την κατάσταση στα άκρα.

Η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Γερμανία, φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει την επικινδυνότητα της επιθετικότητας του Ερντογάν, ή απλά αδιαφορούν, κοιτάζοντας το οικονομικό της συμφέρον.

Ενώ λοιπόν το Oruc Reis, «σουλατσάρει» στην ελληνική ΑΟΖ και οι ένοπλες δυνάμεις μας το έχουν υπό στενή παρακολούθηση, έβγαλαν και το «Kanouni», ακόμη ένα ερευνητικό σκάφος για να περάσει και αυτό «μέσα» από το Αιγαίο, συνοδεία πολεμικών σκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύμβουλος Πούτιν: Ηλίθιος ο Ερντογάν – Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την Ελλάδα

Λίγο νωρίτερα, η Τουρκία, εξέδωσε τρεις νέες NAVTEX, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, στοχεύοντας να «γεμίσουν» με πολεμικά πλοία το Αρχιπέλαγος της χώρας μας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Αιγάιο, κάνοντας ένα νέο μπαράζ παραβιάσεων.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν 16 παραβιάσεις, επτά παραβάσεις και δύο εικονικές αερομαχίες (εμπλοκές) από δέκα αεροσκάφη, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Να σημειωθεί ότι τα τέσσερα από τα παραπάνω μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, δύο εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις ενός ζεύγους F-16, ενώ τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή: pentapostagma.gr