ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Δεν σέβονται ούτε νεκρούς οι Τούρκοι – Νέες προκλήσεις στο Αιγαίο!

Την ώρα που λεγόταν το «τελευταίο αντίο» στον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικας, η τουρκική πολεμική αεροπορία συνέχισε τις προκλήσεις!
Ελληνοτουρκικά: Δεν σέβονται ούτε νεκρούς οι Τούρκοι – Νέες προκλήσεις στο Αιγαίο!

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτο! Τι και αν η Ελλάδα θρηνεί για την απώλεια των δυο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας; Οι Τούρκοι προχωρούν… απτόητοι σε προκλήσεις στο Αιγαίο.

Ακόμη και χθες λοιπόν που στην Τρίπολη κηδεύονταν ο Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας και στο στο Νευροκόπι Δράμας ετοιμάζονταν για την κηδεία του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, η τουρκική πολεμική αεροπορία συνέχισε να προκαλεί.

Ειδικότερα, προχώρησε σε 28 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Συμμετείχαν 13 αεροσκάφη και συγκεκριμένα, 10 F-16, πετώντας σε ζεύγη, από τα οποία τα τέσσερα ήταν οπλισμένα και τρία μεμονωμένα, ένα UAV και δύο ATR-72. Από τις 28 παραβιάσεις, οι 14 έγιναν από το UAV και οι 14 από τα μαχητικά.

Σημειώθηκαν επίσης και 10 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθήνας.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν πως έχουν καταπατήσει και ορισμένους «άγραφους νόμους». Ας μην ξεχνάμε πως ακόμη και τη νύχτα των Ιμίων ,όταν έγινε γνωστό ότι χάθηκε το ελικόπτερο ΠΝ 21, η τουρκική φρεγάτα Γιαβούζ προσφέρθηκε να βοηθήσει, ανάβοντας τα φώτα του ελικοδρομίου του.

Φυσικά, σαφώς και η κίνηση αυτή ήταν… τυπική ήταν υποκριτική αλλά ακόμη κι έτσι τήρησε κάποιους κανόνες.

Ελληνοτουρκικά: Δεν σέβονται ούτε νεκρούς οι Τούρκοι – Νέες προκλήσεις στο Αιγαίο!


Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ