ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Δεν σταματά τις απειλές ο Ακάρ – «Όσοι θέλουν καλό μέλλον να μάθουν από τα λάθη τους»

Την Ελλάδα έβαλε για άλλη μια φορά στο στόχαστρό του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι πολιτικοί δεν σταματούν να προκαλούν με κάθε ευκαιρία. Λίγες ώρες μετά τις απίστευτες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις οποίες απειλεί ωμά και ευθέως την Ελλάδα με εκτόξευση πυραύλων, τη… σκυτάλη πήρε ο Χουλουσί Ακάρ.

Σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του τουρκικού στρατού, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση με παράλογες και παράνομες απαιτήσεις και αξιώσεις, χρησιμοποιώντας προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική».

Όπως υπογράμμισε, «έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση στις κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας σε διπλωματικό και στρατιωτικό πεδίο εντός του πλαισίου της αμοιβαιότητας».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «δεν είναι ποτέ δυνατό να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Προσδοκούμε ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως τις αδιάλλακτες και προκλητικές συμπεριφορές τους για εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία. Όσοι θέλουν το αύριο τους να είναι καλό, πρέπει να εγκαταλείψουν τα χθεσινά και σημερινά λάθη τους».

Καταλήγοντας, ο Ακάρ είπε: «Προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσες και τους αιθέρες μας με αποφασιστικότητα και επιμονή και καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να συμβάλουμε στην ειρήνη της περιοχής και του κόσμου, εμπνεόμενοι από τους προγόνους μας που έφεραν την ειρήνη, την ηρεμία και τη δικαιοσύνη στις τρεις ηπείρους».

Ελληνοτουρκικά: Δεν σταματά τις απειλές ο Ακάρ – «Όσοι θέλουν καλό μέλλον να μάθουν από τα λάθη τους»


Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ