ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Δίχως τέλος οι προκλήσεις – Η ανησυχία για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο καθώς τα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών σκαφών είναι καθημερινά.
Ελληνοτουρκικά: Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο καθώς τα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών σκαφών είναι καθημερινά.

Ελληνοτουρκικά: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Από τη στιγμή που οι Τούρκοι δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς, συνεχίζοντας τις προκλήσεις στο Αιγαίο, τότε… όλα είναι πιθανά.

Το ενδεχόμενο να συμβεί ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα στις δυο χώρες αποτελεί ουσιαστικά μια μόνιμη πηγή ανησυχίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Tο πρωί της Πέμπτης (5/1), περιπολικό σκάφος του Λιμενικού δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών.

Βέβαια, απ’ ότι φάνηκε την… πάτησε τρώγοντας μπινελίκια και σφαίρες στον αέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του συλλόγου μεγάλων πελαγίσιων ψαριών, Γιώργος Κατσοτούρχης, από την Κάλυμνο σχολίασε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το συγκεκριμένο περιστατικό:

«Είναι μία ιστορία που επαναλαμβάνεται δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Το παλεύουμε κάθε μέρα, ζούμε με αυτές τις συνθήκες και πολλές φορές το διασκεδάζουμε κιόλας. Δεν έχουμε φόβο μέσα μας, αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με ψυχραιμία και πιστεύουμε ότι μία μέρα θα εξομαλυνθούν τα πράγματα».

Από την πλευρά του, ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Παπανικολάου ανέφερε επί του περιστατικού: «Αυτό το βίντεο, δυστυχώς, δεν δείχνει μία επαγγελματική αντιμετώπιση από το Λιμενικό. Δεν είναι εμφάνιση αυτή με ένα όπλο να απειλούν πληρώματα τα οποία είναι εκπαιδευμένα, δεν έχουν τις στολές που θα έπρεπε να έχουν».

Τέλος, ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος απάντησε: «Αυτό που είναι κανόνας στον Λιμενικό είναι ακριβώς αυτό που ακολουθήθηκε, δηλαδή λεκτική προειδοποίηση και πυροβολισμός στον αέρα».

Ελληνοτουρκικά: Δίχως τέλος οι προκλήσεις – Η ανησυχία για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο


Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ