ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Δίχως τέλος οι τουρκικές προκλήσεις – Αντιναύαρχος προειδοποιεί πως «έχουμε μπει σε τροχιά σύγκρουσης»!

Την άποψη ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει σύγκρουση με την Ελλάδα όταν είναι σίγουρη για την έκβασή της εξέφρασε ο αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Παστουσέας.
Ελληνοτουρκικά: Την άποψη ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει σύγκρουση με την Ελλάδα εξέφρασε ο αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Παστουσέας.

Ελληνοτουρκικά: Δεν πέρασε καλά-καλά μια εβδομάδα από τις απίστευτες απειλές του Ερντογάν με εκτόξευση πυραύλων προς την Αθήνα και τη… σκυτάλη πήρε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Οι γείτονες λοιπόν επιχειρούν να εμφανίσουν τον εαυτό τους ως… θύματα, κάνοντας λόγο παρεμπόδιση των τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο!

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΑΜ, «τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ πραγματοποιούσαν την εκπαιδευτική άσκηση Nexus Ace στον διεθνή εναέριο χώρο γύρω από το Αιγαίο».

Όπως υποστηρίζουν, ελληνικά αεροσκάφη προσπάθησαν να εμποδίσουν την αποστολή, προσθέτοντας ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία τους έδωσε την «απαραίτητη απάντηση και η αποστολή του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Από την άλλη, η ελληνική πλευρά τονίζει πως δεν πρόκειται για νατοϊκή αλλά εθνική άσκηση της Τουρκίας. Παράλληλα, υπογραμμίζι πως τα τουρκικά F-16 πέταξαν γύρω από τη Μυτιλήνη πριν ξεκινήσει η άσκηση και αναχαιτίστηκαν.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως μόνο αφού επέστρεψαν πάνω από την ηπειρωτική Τουρκία, τότε μόνο ήρθε το νατοϊκό AWACS.

Την ίδια ώρα λοιπόν, ο αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Παστουσέας υπογράμμισε πως η Τουρκία παρουσιάζει μία αλλαγή στάσης στο πως προβάλλει πλέον τα θέματά της, με τη γειτονική χώρα να προσπαθεί να «πατήσει» πάνω στο Διεθνές Δίκαιο και να κατηγορήσει την Ελλάδα για παραβιάσεις.

«Δεν πρέπει να υποτιμάμε τον αντίπαλο. Οι απαιτήσεις της Τουρκίας έναντι της χώρας μας είναι σταθερές. Έχουμε μπει σε τροχιά σύγκρουσης, η οποία θα γίνει όταν οι Τούρκοι θα είναι 100% σίγουροι για την έκβαση της σύγκρουσης», δήλωσε.

Ελληνοτουρκικά: Δίχως τέλος οι τουρκικές προκλήσεις – Αντιναύαρχος προειδοποιεί πως «έχουμε μπει σε τροχιά σύγκρουσης»!






Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ