Ελληνοτουρκικά: Το θράσος των Τούρκων δεν έχει προηγούμενο, καθώς τουρκικά μαχητικά δεν δίστασαν να φτάσουν μέχρι την Αλεξανδρούπολη!

Το θράσος των Τούρκων δεν έχει προηγούμενο, καθώς τουρκικά μαχητικά δεν δίστασαν να φτάσουν μέχρι την Αλεξανδρούπολη!

Ελληνοτουρκικά: Η νέα πρόκληση από την Τουρκία έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Τσελίκ με τις οποίες παραδέχτηκε παραβιάσεις της χώρας του κατά της Ελλάδας!. Για πρώτη φορά ο εκπρόσωπος του Ερντογάν παραδέχτηκε πως τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Αυτή τη φορά η Τουρκία έφτασε μόλις; 2,5 ναυτικά μίλια έξω από την Αλεξανδρούπολη και το Sportime σας μετέφερε  Τι κρύβει η παραβίαση των Τούρκων και γιατί πήγαν τόσο κοντά στην Αλεξανδρούπολη.

Στην Αλεξανδρούπολη η Ελλάδα κατασκευάζει σταθμό LNG ο οποίος θα αποτελέσει hub για τις ανάγκες των Βαλκανίων σε φυσικο αέριο.

Θα άφηνε λέτε η Τουρκία την Ελλάδα να παίξει μπάλα μόνη της σε αυτό το επίπεδο χωρίς να… δηλώσει την παρουσία της;

Με την… επίδειξη σημαίας που έκαναν τα τουρκικά μαχητικά 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη και τις κρίσιμες για το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς εγκαταστάσεις της περιοχής, οι Τούρκοι δήλωσαν το παρόν.

Βεβαίως η Τουρκία δεν τις λέει παραβιάσεις, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι υπερπτήσεις νόμιμες, εντός του εναέριου χώρου της! Κάτι που φυσικά δεν ισχύει καθώς μιλάμε για τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Επί της ουσίας η Άγκυρα με τις παραβιάσεις αυτές, επιχειρεί να «γκριζάρει» τα πάντα στο Αιγαίο ώστε μετά, όταν οι δύο χώρες κάτσουν στο ίδιο τραπέζι να μπορεί να διεκδικεί εδάφη, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα κατά τα συμφέροντά της.

Πλέον μένει να δούμε την στάση του Ερντογάν, μετά το έντονο διάβημα από την Αθήνα στον Τούρκο πρέσβη, με το οποίο τονίζει ότι η Τουρκία παραβιάζει με πρωτοφανή την ελληνική κυριαρχία.

Ελληνοτουρκικά: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ