ΤΩΡΑ 13:46 • Δημήτρης Κουφοντίνας: «Σκληρή» ανακοίνωση από τους συγγενείς των θυμάτων – «Όταν μιλάτε, σας ακούμε κι εμείς» 13:45 • Όριο για Μπέργκεν η Φιάσκα στα 20χλμ βάδην 13:45 • Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ LIVE 13:42 • Super League 1: Οι «8» των play out και τα ματς μέχρι το τέλος! 13:30 • Εργοτέλης-Απόλλων Λάρισας LIVE 13:28 • Survivor διαρροή 28/2: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Αυτή η ομάδα κερδίζει το αγώνισμα με έπαθλο το φαγητό! Μπλε ή κόκκινη; Sportime Latest News

Ελληνοτουρκικά: Ένας κρυφός λόγος που οι Τούρκοι τρέμουν τα 12 μίλια στο Αιγαίο


Διονύσης Αντωνέλλος

Ελληνοτουρκικά: Ένας κρυφός λόγος που οι Τούρκοι τρέμουν τα 12 μίλια στο Αιγαίο


Ελληνοτουρκικά: Αν η Ελλάδα αυξήσει, όπως έχει κάθε δικαίωμα, την εθνική της κυριαρχία στα 12 μίλια και στο Αιγαίο, τότε οι Τούρκοι θα έχουν ένα ακόμα πρόβλημα. Και μάλιστα μεγάλο.

Ενώ όλα τα κράτη έχουν την ελευθερία να κινούνται πλοία τους σε περιοχές ανοικτής θάλασσας, εάν αυτές οι περιοχές μετατραπούν σε χωρικά ύδατα ενός κράτους, όλα τα δικαιώματα πάνω στο στρώμα του νερού μεταβιβάζονται στο παράκτιο κράτος.

Έτσι, ενώ όλα τα κράτη έχουν την ελευθερία να τοποθετούν υποβρύχια καλώδια και αγωγούς σε υπεράκτιες περιοχές, άλλα κράτη εκτός του παράκτιου κράτους δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα στα χωρικά ύδατα.

Επιπλέον, και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας, τα τουρκικά υποβρύχια που διέρχονται από τα χωρικά ύδατα ενός ξένου κράτους πρέπει να πλοηγηθούν πάνω από την επιφάνεια του νερού σε καθεστώς αβλαβούς διέλευσης. Δηλαδή θα απαιτείται να πλέουν στην επιφάνεια της χωρικής θάλασσας και να δείχνουν τη σημαία τους.

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι το καθεστώς 12 μιλίων αποτελεί απόλυτη παραβίαση της κυριαρχίας της Τουρκίας και αιτία του πολέμου, μετά από απόφαση του 1995.

Διαβάστε επίσης:

M-346: Δίνουν απεριόριστες δυνατότητες στους Έλληνες πιλότους οι Ισραηλινοί

Έξαλλοι οι Τούρκοι: Ποιος έχει δικαίωμα να μας αφήσει γυμνούς απέναντι στους Έλληνες

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras