Ελληνοτουρικά: Ενίσχυση για την Πολεμική Αεροπορία - Έρχεται και το δεύτερο Rafale!

Σημαντική ενίσχυση για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, με το δεύτερο Rafale να βάφεται «γαλάζιο»!

Ελληνοτουρκικά: Έτοιμη να πάρει στα χέρια της το δεύτερο Rafale είναι η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας που ενισχύει σημαντικά το δυναμικό της και… τρομάζει τους γείτονες.

Μετά το Mirage F1 το 1974, το Mirage 2000 το 1985 και το Mirage 2000-5 το 2000, είναι η σειρά του Rafale να φορέσει με υπερηφάνεια τα χρώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Rafale είναι ένα αεροσκάφος που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για την ΠΑ και θα συμβάλλει στη διασφάλιση της ηγετικής θέσης της Ελλάδας ως μεγάλης περιφερειακής δύναμης.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την παράδοση του πρώτου μαχητικού στις 21 Ιουλίου, στην αεροπορική βάση Ιστρ της νότιας Γαλλίας, για τους επόμενους πέντε θα παραδίδεται και από ένα μαχητικό στην Πολεμική Αεροπορία.

Τα πρώτα έξι ελληνικά Rafale αναμένεται να πετάξουν ταυτόχρονα στην Ελλάδα στα τέλη του Ιανουαρίου του 2022 ίσως και τις αρχές του Φεβρουαρίου. Αυτή είναι η ημερομηνία που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» για την ένταξη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΠΑ, που θα φέρει τα πάνω κάτω στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά η Ελλάδα θα καταβάλει το ποσό των 2,32 δισ. ευρώ για την προμήθεια 12 μεταχειρισμένων και έξι καινούριων αεροσκαφών, εκ των οποίων τα 1,92 δισ. είναι για τα Rafale και τα 400 εκατ. για τα νέα όπλα που θα φέρουν.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Έτσι θα κατατροπώνουν τα τουρκικά F-16 με τους MICA – Τι θα κάνουν

Rafale και Mirage 2000-9 πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο;

Παναθηναϊκός: Αλαφούζος – Γιοβάνοβιτς σε διάσταση… απόψεων!