ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ενθουσιασμός στην Τουρκία για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ!

Η συμφωνία της Τουρκίας και των ΗΠΑ, πρέπει να ανησυχούν στην Ελλάδα;
Ελληνοτουρκικά: Ενθουσιασμός στην Τουρκία για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ!

Ελληνοτουρκικά: Μία συμφωνία έγινε ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, που έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, η Αμερική δέχτηκε να πουλήσει ένα νέο σύστημα επικοινωνίας των F-16, που αποτελεί βασικό κομμάτι για τον εκσυγχρονισμό που θέλει να πετύχει.

Τις ειδήσεις μεταφέρει ο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, που τονίζει ότι το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ανέφερε:

«Έχουμε μια είδηση της τελευταίας στιγμής, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε επίσημα το Κογκρέσο πως δίνει την έγκριση του για την παραχώρηση των κιτ εκσυγχρονισμού των F-16. Το σύστημα εκσυγχρονισμού  αφορά το Link-16 το οποίο είναι το ραδιοδίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών. Με την απόφαση αυτή θα ενημερωθεί το Κογκρέσο και θα εγκριθεί. Αν εντός 15 ημερών δεν υπάρξει κάποια ένταση στο Κογκρέσο, τότε θα επισημοποιηθεί η πώληση».

Από κει και πέρα, έχουμε το  τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global που σημειώνει: «Ξέρουμε πως ο Μπάιντεν έχει δηλώσει πως υποστηρίζει την πώληση και τον εκσυγχρονισμό των F-16 στην Τουρκία.

Αλλά τα ελληνικά και το αρμένικα λόμπι προσπαθούσαν να εμποδίσουν αυτή την προσπάθεια και για αυτό υπήρχε η πληροφορία πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μετέφερε αυτό το αίτημα στο Κογκρέσο. Μια λεπτομέρεια που ήρθε τώρα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να ενημερώσει το Κογκρέσο πως εγκρίνει την πώληση των συστημάτων Link-16 που αφορά τις  επικοινωνίες και τη μετάδοση δεδομένων των F-16».

Σίγουρα αυτή η συμφωνία έχει φέρει αισιοδοξία στην Τουρκία και για το θέμα των πολεμικών αεροσκαφών, το οποίο έχει… παγώσει εδώ και καιρό.

Πηγή: geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Ενθουσιασμός στην Τουρκία για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.