ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Εντείνει την προκλητικότητα ο Ερντογάν – Το «χτύπημα» στην Ελλάδα και οι εκλογές που τον αγχώνουν

Ο στόχος του Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά είναι να πλήξει την Ελλάδα για να πάει με άλλον αέρα στις εκλογές.
Ελληνοτουρκικά: Εντείνει την προκλητικότητα ο Ερντογάν - Το «χτύπημα» στην Ελλάδα και οι εκλογές που τον αγχώνουν

«Φωτιά» στα ελληνοτουρκικά θα επιχειρήσει να βάλει εντός του 2023 η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που σκοπεύει να εντείνει την προκλητικότητα εις βάρος της χώρα μας.

Το νέο έτος θα είναι έτος ορόσημο για την Τουρκία καθώς είναι τα 100 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάνης, είναι η δημιουργία του τουρκικού κράτους.

Για αυτόν τον λόγο, πρέπει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βγει με ένα ισχυρό χαρτί ενόψει και των κρίσιμων εκλογών στη γειτονική χώρα, που τον έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τον αγχώνουν.

Η Τουρκία έχει εδάφη στη Συρία και στο Ιράκ, αλλά το αφήγημά του τούρκου προέδρου είναι ότι θα πρέπει να επιφέρει κάποιο πλήγμα στην Ελλάδα, η οποία τον εμποδίζει να υλοποιήσει τα σχέδιά του σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, και να το επιδείξει ως λάφυρο.

Ελληνοτουρκικά: Το «χτύπημα» στην Ελλάδα και οι εκλογές που τον αγχώνουν

Ο Ερντογάν έχει απωλέσει την ισχυρή βάση των ψηφοφόρων του και με αυτή του την προκλητική ρητορική εις βάρος της Ελλάδας, οι μεγάλες μάζες της κεντροανατολικής Τουρκίας μπορούν να επηρεαστούν εύκολα και να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για εκείνον.

Προς αυτή τη κατεύθυνση κινούνται τα πάντα στη γειτονική χώρα και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ένα προπαγανδιστικό βίντεο με αφορμή ημέρα ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατία έδειξε στρατιώτες με την ελληνική σημαία να υποχωρούν, καταδιωκόμενοι από Τούρκους και πλάνα που συνδέουν το 1922 με το σήμερα.

«Ο στρατός έριξε τον κόσμο στα γόνατα και έγραψε το έπος της ανεξαρτησίας. Αυτή η πατρίδα ανήκει σε όσους στέκονται σαν βουνοκορφές στην καρδιά της γης. Ανήκει σε αυτούς που έδωσαν τους εαυτούς τους στην ιστορία για χατίρι της κατά την διάρκεια της ιστορίας», ήταν μερικά από τα όσα ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει στρέψει τους πάντες και τα πάντα ενάντια στη χώρα μας και σκοπεύει να κλιμακώσει την ένταση ακόμη και με κάποιο θερμό επεισόδιο, με σκοπό να βγει επικοινωνιακά κερδισμένος.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ