Ελληνοτουρκικά

Με τα ελληνοτουρκικά σε κρίσιμο σταυροδρόμι, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε νέο μήνυμα κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά: Το τετραήμερο 18-22/10 το Πολεμικό Ναυτικό βγήκε στο Αιγαίο και έδειξε τα… δόντια του με τις εθνικές ασκήσεις «Αστράπη», «Λόγχη», «Βροντή» και «Ορμή».

Στο Κεντρικό Αιγαίο και το Μυρτώο Πέλαγος φιλοξενήθηκε η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν φρεγάτες, υποβρύχια, ταχέα σκάφη, πλοία επιτήρησης και η αεροπορία του Ναυτικού.

Όπως αναφέρει το veteranos.gr, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων αυτών εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρά, ενάντια σε ρεαλιστικό στόχο επιφανείας (πρώην Ρ/Κ «ΑΤΛΑΣ») και ρυμουλκούμενο στόχο αέρος.

Επιπλέον, εκτελέστηκαν γυμνάσια πυρά κατά σκοποσήμου, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολή τορπίλης γυμνασίων απέναντι σε στόχο επιφανείας από υποβρύχιο αλλά και αντικείμενα εξάσκησης σε όλα τα είδη ναυτικού πολέμου.

Ελληνοτουρκικά – Δείτε φωτογραφίες από τον συνδυασμό ασκήσεων:

Άσκηση Αιγαίο

Άσκηση Αιγαίο

Άσκηση Αιγαίο

Άσκηση Αιγαίο

Το ετήσιο πρόγραμμα επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού είχε στόχο να διατηρήσει και να αυξήσει περαιτέρω την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τη μαχητική ικανότητα του ελληνικού στόλου.

Η αρτιότητα της απόδοσης των ελληνικών σκαφών και πυρών έστειλαν για άλλη μία φορά μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και σκόρπισαν τον τρόμο στο Αιγαίο.

 

Δεν αντέχουν τον Ερντογάν ούτε στην Τουρκία: «Έχει ψυχικά προβλήματα!»

Rafale-Γρίβας: Αν γινόταν πόλεμος σήμερα οι Έλληνες θα έκαναν πάρτι – Τρομακτικό σκορ κατά της Τουρκίας!

Ο Δένδιας τσάκισε την Τουρκία στην Ε.Ε: «Νεοθωμανικό φάντασμα που απειλεί την Ελλάδα»