ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας στον Έβρο – Αυτές τις παγίδες στήνει ο Ερντογάν

Παίζει με την φωτιά ο Ερντογάν στον Έβρο στήνοντας παγίδες στην Ελλάδα
Ελληνοτουρκικά: Επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας στον Έβρο – Αυτές τις παγίδες στήνει ο Ερντογάν

Τα πάνω κάτω θέλει να φέρει για ακόμη μια φορά στα ελληνοτουρκικά θέματα η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που θέλει να στήσει παγίδες στην Ελλάδα παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια στον Έβρο.

Όπως διαβάσατε μέσα από το Sportime, η Τουρκία αναμένεται να αυξήσει την προκλητικότητα και να ετοιμάσει ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου αναμένεται να υπάρξουν νέες προκλήσεις σύμφωνα με τους ειδικούς επί των θεμάτων και οι περιοχές που θα απασχολήσουν είναι φυσικά ο Έβρος και το Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά: Επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας στον Έβρο – Αυτές τις παγίδες στήνει ο Ερντογάν

Επικίνδυνα παιχνίδια προσπαθεί να παίξει στα σύνορα ο Τούρκος πρόεδρος, εκμεταλλευόμενος το μεταναστευτικό ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως 3.554 αλλοδαποί συνελήφθησαν στον Έβρο για παράνομη είσοδο στη χώρα το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, 400 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών από τους οποίους οι 312, συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2022, με την Τουρκία να φέρνει τη δική της ευθύνη.

Με την ανοχή της Τουρκίας, διακινητές και παράνομοι μετανάστες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εισέρχονται στη χώρα μας με τη βοήθεια των αρχών της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, προσβάσιμα σημεία για τους μετανάστες θεωρούνται τα μονοπάτια από τα χωριά Πετράδες, Πύθιο και Ισαάκιο τα οποία βρίσκονται στη γραμμή μεταξύ Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας αλλά και πιο ψηλά στον ορεινό όγκο του Σουφλίου.

Όσο δε για τις αφετηρίες των καραβανιών με προορισμό την Ελλάδα, αυτές βρίσκονται κυρίως στο Τσανάκαλε, το Αϊβαλί, το Μπόντρουμ και τη Μαρμαρίδα.

Το γεγονός ότι 38 μετανάστες ωθήθηκαν από την τουρκική στρατοχωροφυλακή σε νησίδα του Έβρου δείχνει και τη διάθεση της Τουρκίας να στήσει παγίδες στη χώρα μας προκειμένου να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψάχνει με αγωνία τη δημιουργία ενός τέτοιου επεισοδίου προκειμένου να ανεβάσει τα χαμηλά ποσοστά του σε
δημοτικότητα στο εσωτερικό της χώρας του αλλά και εκείνα στις δημοσκοπήσεις που μιλούν για συντριβή του στις επερχόμενες εκλογές.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>